Dominique Cornin Mâcon Chaintré Les Serreudiéres 2018 75CL

195,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 6 stk. 159,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2755
195,00 Inkl. moms:
6 2755
195,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Maconnais Dominique Cornin 2018 Mâcon 75CL
89 Robert Parker

Drikkeklar, charmerende og super tilgængelig hvid Bourgogne. Winemaker Romain Cornin laver den på Chardonnay fra forskellige parceller, der ligger ved foden af Chaintré – parceller der alle giver noget unikt til vinen. Stokkene er mellem 35 og 55 år gamle og lever et sundt liv efter biodynamiske forskrifter.

Cornin fermenterer her i ståltanke som han efterfølgende også bruger til modningen af vinen i 12 måneder. For at give vinen mere karakter modner vinen på bundfaldet, som det meget ofte ses i Frankrig.

Farven er gylden med et let grønligt skær og åbner op for duften af ferskner, abrikoser, grønne æbler, citronskal og hvide blomster. Den forfriskende smag gentager på bedste vis de frugtige noter og har noget dejligt energisk, sorgløst og ukompliceret over sig. Der er ikke en masse, der skal forstås her. Det smager bare godt!

Robert Parker
Wafting from the glass with aromas of fresh peach, pear and white flowers, the 2018 Mâcon-Chaintré Les Serreuxdières is medium to full-bodied, satiny and enveloping, it's textural attack segueing into a delicate, fine-boned core of fruit. Pretty and charming, it's less structured than the 2017 and will show well young.

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden.