Dominique Cornin, Bourgogne Smagekasse (12 Flasker)

3.178,00

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Maconnais Dominique Cornin 2018 Pouilly-Fuisse Smagekasse

Smagekasse fra et af de bedste huse i Pouilly-Fuissé, hvor økologi og biodynamisk drift har været i fokus allerede tilbage i 2003. Smagekassen indeholder

  • 2 fl. Bourgogne Blanc 2018
  • 2 fl. Mâcon-Chaintré 2018 (89P af Robert Parker)
  • 2 fl. Pouilly-Fuissé 2018 (90P af Robert Parker)
  • 3 fl. Pouilly-Fuissé Les Chevriéres (92+ af Robert Parker)
  • 3 fl. Pouilly-Fuissé Les Plessys (92P af Robert Parker)

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden.