Dominique Cornin Bourgogne Blanc 2018 75CL

195,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 159,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 6119
195,00 Inkl. moms:
6 6119
195,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Maconnais Dominique Cornin 2018 Pouilly-Fuisse 75CL

Frisk og charmerende entry-level sag, der smager af big value for money. Chardonnay-druerne kommer fra tre biodynamisk dyrkede marker, der ligger lige i udkanten af Chaintré. Der høstes og sorteres i hånden inden winemaker Romain Cornin tager over.

Efter presning fermenteres vinen i åbne ståltanke, hvorefter det hedder 12 måneders modning på brugte egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Ud kommer en livlig og opløftende vin, med klare træk fra terroiret.

Farven er lys gylden og næsen rapporterer opstemt om duften af pære, gule pærer, citron, lime og hvide blomster. Smagen er flot citrus-domineret og er på alle måder en frisk og rar oplevelse, der minder om, hvor heldig man kan være med entry-level vine. 

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden.