Domaine Thierry Mortet Gevrey-Chambertin 2019 37,5CL

SKU
6932
249,00 kr. v. 6 stk. 295,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1295,00 kr.
6295,00 kr.249,00 kr.

Så lækker Bourgogne fra Thierry Mortet, hvor denne Gevrey Chambertin byder på aromaer af røde og sorte frugter på næsen, men også på ganen, ledsaget af en smuk substans, dybde, smidighed med en fyldig og afbalanceret finish.
Druerne kommer fra vinstokke, der er i alderen 20 til 60 år, er plantet på ler-kalkstensjord med forskellige teksturer: stenet, mergeljord eller på stenet undergrund.
Lagringen sker for 30% i nye tønder i 16 til 17 måneder. De resterende 70% lagres i beholdere i 5 måneder, hvorefter de lægges i ældre tønder i 11 til 12 måneder. Samlingen af ​​nye og ældre tønder sker på aftapningstidspunktet.

 

Så lækker Bourgogne fra Thierry Mortet, hvor denne Gevrey Chambertin byder på aromaer af røde og sorte frugter på næsen, men også på ganen, ledsaget af en smuk substans, dybde, smidighed med en fyldig og afbalanceret finish.
Druerne kommer fra vinstokke, der er i alderen 20 til 60 år, er plantet på ler-kalkstensjord med forskellige teksturer: stenet, mergeljord eller på stenet undergrund.
Lagringen sker for 30% i nye tønder i 16 til 17 måneder. De resterende 70% lagres i beholdere i 5 måneder, hvorefter de lægges i ældre tønder i 11 til 12 måneder. Samlingen af ​​nye og ældre tønder sker på aftapningstidspunktet.

 

Domaine Thierry Mortet er beliggende i centrum af byen Gevrey Chambertin, og har vinmarker der strækker sig over det nordlige smukke Côte de Nuits, Dijon og Nuits-Saint-Georges.
Thierry Mortet er bror til den berømte nu afdøde Denis Mortet. De arbejdede i en årrække sammen med deres far Charles Mortet og da han trak sig tilbage 1991 lå det lige for, at sønnerne skulle drive vingården videre sammen. De havde dog vidt forskellige visioner for, hvordan vingården skulle drives, og delte derfor parcellerne imellem sig. Thierry Mortet fik ca. 4 ha. og har med hans store passion og hårde arbejde erhvervet lidt mere end 4 ha., så han i dag har 8,5 ha. Vinmarkerne er spredt udover fire kommuner i Bourgogne: Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Daix og Couchey.

Han beskæftiger sig primært med rød, men har også en smule hvid. Produktionen holdes lavt med blot 35-40.000 flasker fordelt på 10 vine, men niveauet er virkelig højt.
Thierry Mortet blev tidligt optaget af en naturlig cyklus og biodiversitet. Derfor har han i flere år praktiseret økologisk landbrug, men først fra 2019-årgangen er der kommet certifikat på den økologiske praktik.
Hos Thierry Mortet følger man en traditionel fermentering, hvor man blander sig så lidt som muligt. Thierry er traditionelt funderet, han køber sine fade hos Rousseau og Toutan, og ved blandt andet at fjerne alle stilke fra druerne forud for gæringen, og efterfølgende holde igen med fadlagringen efterstræber han frugten og finessen frem for kraft og styrke.

 

 

Faktablad
LandFrankrig
Producent Thierry Mortet
RegionBourgogne
Sub RegionCote de Nuits
DistriktGevrey-Chambertin
Årgang2019
Volume37.5CL
DruerPinot Noir
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC