Domaine Serene Two Barns Vineyard Pinot Noir 2017 75CL

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 895,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 695
995,00 Inkl. moms:
6 695
995,00 Inkl. moms:
895,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Domaine Serene 2017 Eola-Amity Hills 75CL
93 WineSpectator

Two Barns er meget sin egen i forhold til de andre Pinot Noir vine fra Domaine Serene. Forklaringen er den simple at Two Barns Vineyard ligger væk fra de andre marker … i den vestlige del af Dundee Hills, hvor jordbunden er ekstra lerholdig, perfekt drænet og fantastisk frugtbar.

Der høstes ved håndkraft og winemaker Michael Fay bruger en blanding af nye og brugte franske egefade til modningen af vinen. Sit færdige værk kan han kun være stolt af - mørk og kompleks med masser af power og intensitet.   

Duften fremkalder billeder af mørke kirsebær, bagte jordbær, rabarbertærte, kanel, nelliker, enebær, mynte og pimpsten. Mange af noterne fra den overvældende duft går igen i den fyldige smag, som bare bliver ved og ved. Smæk for skillingen men stadig med balancen og strukturen i fornem behold.

WineSpectator
Vibrant raspberry and blueberry blossom aromas open to a slightly brooding core of minerally tannins, building structure on the long finish. Drink now through 2028. 761 cases made.

Grace og Kenn Evenstad tilhører eliten af vinproducenter, der går all in i bestræbelserne på at skabe den absolut bedste vin. Det er nu 30 år siden at parret at slog sig ned i Oregon og gik i gang med at opfylde deres ambition – at skabe galaksens førende Pinot Noir.

Nu kan de jo også en ting eller to med Pinot Noir ikke mindst i Bourgogne, men Evenstads vine har hele vejen vist, at de har en hel del at have deres ambition i. Udover at udbygge og pleje deres marker til perfektion er der løbende blevet investeret formuer i at skabe et af verdens mest avancerede produktionsanlæg med henblik på maksimering af kvalitet. Og resultatet af indsatsen viser sig igen og igen.

Spørger man eksempelvis ham Parker og verdens førende vinmagasiner såsom Wine Spectator og Decanter, hører Domaine Serene hjemme helt oppe i toppen. Gang på gang placerer de Evenstads vine blandt årgangens absolut bedste … og her taler vi så om vine fra hele verden – inklusive de rigtigt sjove fra Bourgogne. Eksempel: Ved en stor blindsmagning af årgang 1998, 1999 og 2000 med deltagelse af USA's 37 førende sommeliers, restauratører og vinhandlere indtog vine fra Domaine Serene 1. og 2. pladsen i alle tre årgange – foran DRC-juvelerne La Tache, Richebourg, Grand Echezeaux og Echezeaux.

På den baggrund er der virkelig meget kvalitet at hente for pengene her. Ikke sjældent skal du smide det dobbelte eller tredobbelte for at finde tilsvarende oplevelser. Så und dig selv at smage hvor sublimt Pinot Noir og Chardonnay fra Oregon kan være, når det kommer fra de bedste hænder. Ikke så sært at Det Hvide Hus smækker Domaine Serene på bordet til flere af deres store middage.

Få hele historien om Domaine Serene på domaineserene.com