Domaine Serene Récolte Grand Cru Chardonnay 2017 75CL

1.350,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Domaine Serene 2017 Dundee Hills 75CL
97 James Suckling
95 Robert Parker

Toppen af de hvide fra Domaine Serene i Oregon og ambitionen lægger winemaker Michael Fay ikke skjul på – den hedder på niveau med Grand Cru Bourgogne hvis ikke over. Spørger man verdens førende vinameldere, så er mission accomplished … og vi er selv meget enige. Men det er også den absolut bedste frugt fra Domaine Serenes Estate Vineyard, der er i spil her.

Der høstes i hånden og der fermenteres plus modnes på en blanding af nye og brugte franske egefade. Resultatet er en mega elegant, koncentreret og klokkeren vin, som kan det hele.

Stik snuden i glasset og glæd dig til duften af bagte æbler, pærer, fersken, ingefær, anis og let vanilje. Den fyldige smag er perfekt struktureret og afleverer det ene lag efter det andet med venlig hilsen fra duftens noter. Finishen er for vild med en frisk mineralitet til at runde det hele af. Overlegent!

Robert Parker
The 2017 Chardonnay Récolte Grand Cru has rich scents of apple pie, quince paste and honeycomb. The palate is bold and powerful, with expansive, honey-laced flavors in a satiny frame, finishing very long with just enough freshness.

Grace og Kenn Evenstad tilhører eliten af vinproducenter, der går all in i bestræbelserne på at skabe den absolut bedste vin. Det er nu 30 år siden at parret at slog sig ned i Oregon og gik i gang med at opfylde deres ambition – at skabe galaksens førende Pinot Noir.

Nu kan de jo også en ting eller to med Pinot Noir ikke mindst i Bourgogne, men Evenstads vine har hele vejen vist, at de har en hel del at have deres ambition i. Udover at udbygge og pleje deres marker til perfektion er der løbende blevet investeret formuer i at skabe et af verdens mest avancerede produktionsanlæg med henblik på maksimering af kvalitet. Og resultatet af indsatsen viser sig igen og igen.

Spørger man eksempelvis ham Parker og verdens førende vinmagasiner såsom Wine Spectator og Decanter, hører Domaine Serene hjemme helt oppe i toppen. Gang på gang placerer de Evenstads vine blandt årgangens absolut bedste … og her taler vi så om vine fra hele verden – inklusive de rigtigt sjove fra Bourgogne. Eksempel: Ved en stor blindsmagning af årgang 1998, 1999 og 2000 med deltagelse af USA's 37 førende sommeliers, restauratører og vinhandlere indtog vine fra Domaine Serene 1. og 2. pladsen i alle tre årgange – foran DRC-juvelerne La Tache, Richebourg, Grand Echezeaux og Echezeaux.

På den baggrund er der virkelig meget kvalitet at hente for pengene her. Ikke sjældent skal du smide det dobbelte eller tredobbelte for at finde tilsvarende oplevelser. Så und dig selv at smage hvor sublimt Pinot Noir og Chardonnay fra Oregon kan være, når det kommer fra de bedste hænder. Ikke så sært at Det Hvide Hus smækker Domaine Serene på bordet til flere af deres store middage.

Få hele historien om Domaine Serene på domaineserene.com