Domaine Serene Mark Bradford Vineyard 2017

1.350,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Domaine Serene 2017 Eola-Amity Hills 75CL
96 James Suckling
94 Robert Parker

Førsteklasses Pinot Noir fra den første mark, som Grace og Ken Evenstad plantede på Domaine Serene. Marken er opkaldt efter deres søn og det kan Mark godt være stolt af, fordi det er en vin, der leverer varen år efter år. Men ligeså betagende den er, ligeså svær er den at få fat i. Så vi har pænt meget optur over, at have lokket nogle kasser over Atlanten. 

Efter presning og fermentering lader Winemaker Michael Fay vinen modne på en blanding af nye og brugte franske egefade. Resultatet er en mørk og muskuløs vin, som stilmæssigt bevæger sig væk fra Bourgogne … så har vi sagt det.  

Dens mørkerøde farve lukker op for duften af brombær, mørke kirsebær, tranebær, mørk chokolade, vanilje og asiatiske krydderier. Smagen holder sig på ingen måde tilbage og gentager duftens noter en efter en på fløjlsblød manér, som kun få gør kunsten efter. Vi er glade!  

James Suckling
Violets and cassis with blueberries, cherries and red plums, as well as very integrated, spicy notes. The palate has a very composed and even-paced feel with great balance and depth, as well as an impressively focused, red-cherry finish. Very pure and quite unevolved with good power.

Robert Parker
The 2017 Pinot Noir Mark Bradford Vineyard opens slowly to cranberries and blackberries, fragrant earth and blood orange, with top notes of floral perfume. Medium-bodied, the palate is loaded with plush, juicy, spicy fruits, silky in texture and finishing long with classy oak spices.

Grace og Kenn Evenstad tilhører eliten af vinproducenter, der går all in i bestræbelserne på at skabe den absolut bedste vin. Det er nu 30 år siden at parret at slog sig ned i Oregon og gik i gang med at opfylde deres ambition – at skabe galaksens førende Pinot Noir.

Nu kan de jo også en ting eller to med Pinot Noir ikke mindst i Bourgogne, men Evenstads vine har hele vejen vist, at de har en hel del at have deres ambition i. Udover at udbygge og pleje deres marker til perfektion er der løbende blevet investeret formuer i at skabe et af verdens mest avancerede produktionsanlæg med henblik på maksimering af kvalitet. Og resultatet af indsatsen viser sig igen og igen.

Spørger man eksempelvis ham Parker og verdens førende vinmagasiner såsom Wine Spectator og Decanter, hører Domaine Serene hjemme helt oppe i toppen. Gang på gang placerer de Evenstads vine blandt årgangens absolut bedste … og her taler vi så om vine fra hele verden – inklusive de rigtigt sjove fra Bourgogne. Eksempel: Ved en stor blindsmagning af årgang 1998, 1999 og 2000 med deltagelse af USA's 37 førende sommeliers, restauratører og vinhandlere indtog vine fra Domaine Serene 1. og 2. pladsen i alle tre årgange – foran DRC-juvelerne La Tache, Richebourg, Grand Echezeaux og Echezeaux.

På den baggrund er der virkelig meget kvalitet at hente for pengene her. Ikke sjældent skal du smide det dobbelte eller tredobbelte for at finde tilsvarende oplevelser. Så und dig selv at smage hvor sublimt Pinot Noir og Chardonnay fra Oregon kan være, når det kommer fra de bedste hænder. Ikke så sært at Det Hvide Hus smækker Domaine Serene på bordet til flere af deres store middage.

Få hele historien om Domaine Serene på domaineserene.com