Domaine Serene Evenstad Reserve Pinot Noir 2018

749,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 549,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 151
749,00 Inkl. moms:
6 151
749,00 Inkl. moms:
549,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Domaine Serene 2018 Dundee Hills 75CL
95 James Suckling

Verdens bedste Pinot Noir. Det var Grace og Kenn Evenstads målsætning, da de grundlagde Domaine Serene. Verdens bedste er jo et spørgsmål om den enkeltes smag, men at de hører til oppe i toppen, er der vist ikke uenighed om … heller ikke blandt verdens førende anmeldere.

2018 var et stabilt år i Willamette Valley i Oregon – et af klodens bedste steder til dyrkning af Pinot Noir. Det har været med til at give en vin med en fantastisk duft af mørke kirsebær, hyldebær, sandeltræ, lavendler, læder og trøfler. Smagen er bredskuldret med masser af mørke kirsebær, blodappelsin, cigarkasse, kanel og strejf af nelliker. Sæt god tid af til at nyde finishen!

Den er helt på toppen nu, men ingen hast – den holder det skyhøje niveau i hvert fald 5 år endnu.

James Suckling 
A ripe, spicy and glossy nose with biscuity aromas, as well as very vivid red and dark-cherry notes. The palate has a very plush and elegant feel with silky tannins that unfurl with rich, spiced red-fruit flavors. Holds fresh and precise. Drink or hold.

Grace og Kenn Evenstad tilhører eliten af vinproducenter, der går all in i bestræbelserne på at skabe den absolut bedste vin. Det er nu 30 år siden at parret at slog sig ned i Oregon og gik i gang med at opfylde deres ambition – at skabe galaksens førende Pinot Noir.

Nu kan de jo også en ting eller to med Pinot Noir ikke mindst i Bourgogne, men Evenstads vine har hele vejen vist, at de har en hel del at have deres ambition i. Udover at udbygge og pleje deres marker til perfektion er der løbende blevet investeret formuer i at skabe et af verdens mest avancerede produktionsanlæg med henblik på maksimering af kvalitet. Og resultatet af indsatsen viser sig igen og igen.

Spørger man eksempelvis ham Parker og verdens førende vinmagasiner såsom Wine Spectator og Decanter, hører Domaine Serene hjemme helt oppe i toppen. Gang på gang placerer de Evenstads vine blandt årgangens absolut bedste … og her taler vi så om vine fra hele verden – inklusive de rigtigt sjove fra Bourgogne. Eksempel: Ved en stor blindsmagning af årgang 1998, 1999 og 2000 med deltagelse af USA's 37 førende sommeliers, restauratører og vinhandlere indtog vine fra Domaine Serene 1. og 2. pladsen i alle tre årgange – foran DRC-juvelerne La Tache, Richebourg, Grand Echezeaux og Echezeaux.

På den baggrund er der virkelig meget kvalitet at hente for pengene her. Ikke sjældent skal du smide det dobbelte eller tredobbelte for at finde tilsvarende oplevelser. Så und dig selv at smage hvor sublimt Pinot Noir og Chardonnay fra Oregon kan være, når det kommer fra de bedste hænder. Ikke så sært at Det Hvide Hus smækker Domaine Serene på bordet til flere af deres store middage.

Få hele historien om Domaine Serene på domaineserene.com