Domaine de la Romanée-Conti Assorteret 2011

395.000,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Domaine de la Romanée-Conti 2011 75CL

Domaine Romanee Conti Assortment-kasser årgang 2011 bestående af

  • Romanée Cont
  • La Tâche
  • Richebourg
  • Romanée Saint Vivant
  • Grands Echezeaux
  • Echezeaux

Leveres i original trækasse.

I 1869 købte M. Duvault-Blochet domainet og grundlagde Domaine de la Romanée-Conti, har en historie, som går mere end 8 århundreder og 9 ejere tilbage. I det 12. århundrede var ejendommen ejet af familie Vergy. 1631 blev den overtaget af M. Croonem bourg, som ændrede navnet til Romanée og skabte husets gode renommé. I 1760 blev huset solgt til Louis-François de Bourbon – Prinsen af Conti. Han tilføjede sit navn til La Romanée, og huset har siden heddet, som det vi idag kender. Han købte bla. dele af Richebourg og i de to Echézeaux marker. I dag ledes Domaine de la Romanée-Conti af Aubert de Villaine og Henri Roch. De Villaines far og Rochs morfar købte i 1942 ejendommmen. Domaine de la Romanée-Conti ejer vinmarkerne la Romanée-Conti og la Tâche , Desuden har huset part i Richebourg, Grands Echézeaux, Echézeaux og Romanée-St.-Vivant, samt en "le petit" andel a le Montrachet.

Vinbruget er overvejende biologisk, formålet er at skabe balance i jorden,der således bidrager til vinstokkenes styrke. Afskaffelsen af alt andet end lige netop det strengt nødvendige i vinbruget, en meget selektiv udvælgelse af de bedste stokke samt streng beskæring gør, at høstudbyttet bliver ultra lavt i forhold til andre vinhuse. Alle druer håndplukkes under en høst, der går i gang ofte 14 dage efter alle andre . Før høsten har man haft en passage de nettoyage (udrensningspassage), man arbejder sig gennem rækkerne og klipper alle drueklaser fra, der er under standard. Efter høst sorteres druerne endnu engang manuelt, for at kasserer de druer, der enten er rådne eller ikke er modne. Vinen modnes i helt nye egetræsfade fra François Frères i Saint-Romain, hvis træ hovedsageligt kommer fra Vosges skovene. Vinen lagres i 16 til 18 måneder, hvorefter den tappes på flaske.

De to Echézeaux vine er kraftige vine med stor frugt. Romanee-St.-Vivant vinen er let, blød og med elegance Richebourg er en stor vin, den er kraftig med lang levetid. La Tâche er koncentreret, stor frugt og er fløjlsblød. Romanée-Conti vinen en særdeles harmonisk og rig vin. Et mesterværk. Den berømte, rigtige og rene smag af Pinot Noir skinner virkelig igennem.