Domaine Raspail-Ay Gigondas 2018

249,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5236
249,00 Inkl. moms:
6 5236
249,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
12 5236
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine Raspail-Ay 2018 Gigondas 75CL
93-95 Robert Parker
93-95 Vinous
94 Decanter

Denne Gigondas er sammensat af 70% Grenache, 23% Syrah og 7% Mourvedre som efter sortering får lov til at gære ca. 30 dage, hvorefter vinen flyttes til store gamle egefade hvor vinen lagres i op til 24 måneder. Duften er kraftfuld og meget rig med masser af sort frugt som kirsebær, solbær og brombær, men du finder også lakrids og sort peber i både næse og smag. Tanninerne er kraftfulde i vinens ungdom men samtidig besidder den både blødhed og elegance.

En meget stor vin som repræsenterer noget af det bedste fra Gigondas...som både kan drikkes nu men samtidig besidder potentiale til at ligge i 20 år. 

Robert Parker 93-95
Tasted from foudre, the 2018 Gigondas is dominated by black cherries and licorice. It's full-bodied, rich and velvety, with a long finish. Darker-fruited and extremely promising, it should drink well for well over a decade. Yields were only half of normal, about 15-16 hectoliters per hectare.

Vinous 93-95P
Glistening magenta. Highly perfumed cherry liqueur and blackberry scents are complemented by hints of incense, potpourri and exotic spices. Supple dark berry, bitter cherry and succulent herb flavors show good focus. A jolt of smoky minerality adds lift. Chewy, slow-building tannins lend shape and grip to a firm, nervy finish that echoes the cherry note.

Decanter 94P
From a single unbroken plot near the village of Gigondas, matured in old foudres for 18-24 months, producing a single wine - no special cuvées. It has a lovely nose, really detailed with vibrant damson compote and blackberries. Black cherries can also be coaxed out, alongside some lavender and dark chocolate. The palate is medium-bodied, really fresh and crisp, with a long, herbal finish. It's already dangerously drinkable and buzzes with life. Really top stuff, with a lightness of touch and elegance that some others lack this year. Drinking Window 2018 - 2030

Vindynastiet Ay startede tilbage i 1812, da Dominique Ays oldefar købte et område i Gigondas, efter han var blevet meget betaget af området og den vin der blev frembragt. Da oldefaderen døde skulle boet deles og det blev delt i et stort område, der nu hedder Chateau Raspail Ay og Dominique Ays lille vingård, der hedder Domaine Raspail Ay. Den oprindelige ejendom blev ligeligt fordelt mellem arvingerne, selv om kvantiteten var meget forskellig. Kvaliteten ligger i Domaine Raspail-Ay.Ay's vine er det største kup i Rhônedalen og overgår i kvalitet de fleste andre Cru vine som f.eks. Chateauneuf-du-Pape og så koster den ca. det halve. Ejendommen er på 18 ha tilplantet med 65% grenache og 15% Syrah suppleret med mourvedre og cinsault.
Vinen lagres 18-24 måneder på gamle egefade.