Domaine Pierre Gelin Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle Monopole 2018 Magnum

1.195,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Domaine Pierre Gelin 2018 Gevrey-Chambertin 150CL
92 WineSpectator

Gevrey-Chambertin er garant for nogle af de mest karakteristiske og harmoniske vine i Bourgogne. Dette bud fra winemaker Pierre-Emmanuel Gélin er ingen undtagelse – her får du alt hvad du kan ønske dig af saft, kraft og elegance. Druerne kommer fra 50 år gamle vinstokke, som står beskyttede af stenmure, hvilket skaber et særegent mikroklima.

Der høstes og sorteres i hånden med perfektion som kodeord. Alle klaser afstilkes inden presning, så du har ingen grønne noter her. Juicen er blevet modnet i godt to år på brugte franske egefade, inden videre modning på flaske.

Stik snuden ned til den rubinrøde vin og du får billeder frem af mørke kirsebær, solbær, granatæble, ingefærbrød, urter og blomster. Smagen har bestemt power og er især domineret af den mørke frugt. Men fine tanniner sørger for at vinen holder en fornem balance og gør sit fornemme terroir stor ære.  

WineSpectator
Effusive aromas and flavors of black cherry, black currant, violet, sandalwood, graphite and oak spice permeate this opulent red. It's silky and harmonious, with refined tannins and a long finish. Drink now through 2035. 830 cases made

Domaine Pierre Gélin er grundlagt tilbage i 1925 og er klart blandt de førende vinproducenter i Fixin (udtales Fees-an) i den nordlige del af Côte-de-Nuits. I dag er det grundlæggerens søn Stéphen Gélin og dennes søn Pierre-Emmanuel, der styrer tøjlerne … og begge har fokus på at skabe ærlige og rene vine med største respekt for naturen.

Produktionsanlægget blev grundigt moderniseret i 2011 og der bliver lagt mange kræfter i at producere vinen på bedste økologisk vis. Så glem alt om eksempelvis sprøjtemidler og brug af andet end naturlig gær. Al druemateriale høstes og sorteres i hånden og der bruges fortrinsvis franske egefade til modningen. Andelen af nye fade afhænger af vinen.

Fokus er skarpt rettet på at lade terroiret komme til udtryk i de forskellige vine, hvilket man bare må bifalde i en vinverden, hvor så meget vin forsøger at efterligne. Det er vine med sjæl og hjerte.  Nogle er rustikke andre mere elegante. Vi kan lide dem alle sammen.

Domainet spænder bredt - fra Bourgogne Rouge, Fixin, Fixin 1.Cru over til Gevrey-Chambertin, Gevrey-Chambertin 1. Cru og selveste Grand Cru'en Chambertin Clos de Bèze. Vi er super glade for at kunne præsentere dig for en stor del af Pierre Gélins line-up, som vi kun kan anbefale. Fortæl os endelig, hvad du synes om dem!