Domaine Pierre Gelin Bourgogne Aligoté 2019

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 115,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6133
159,00 Inkl. moms:
6 6133
159,00 Inkl. moms:
115,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Côte d'Or Domaine Pierre Gelin 2019 75CL

Aligoté-druen har hjemme i Bourgogne, hvor den er blevet dyrket siden det 17. århundrede. Den lever lidt en skyggetilværelse i forhold til stjernen Chardonnay, men er en herlig, frisk, tør og let vin, der kan nydes helt ung.

Winemaker Pierre-Emmanuel Gélin får det bedste frem i Aligoté, som han dyrker efter økologiske principper. Ingen brug af fadlagring her, da druen ikke egner sig til det.

Farven er lys gylden og lukker op for duften af grønne æbler, citrus, fersken, hasselnødder og hvide blomster. Den friske smag kommer med en dejlig frugt og ikke ueffen mineralitet. Super charmerende sag når man trænger til noget lettere end de fadtunge Chardonnay-vine. 

Domaine Pierre Gélin er grundlagt tilbage i 1925 og er klart blandt de førende vinproducenter i Fixin (udtales Fees-an) i den nordlige del af Côte-de-Nuits. I dag er det grundlæggerens søn Stéphen Gélin og dennes søn Pierre-Emmanuel, der styrer tøjlerne … og begge har fokus på at skabe ærlige og rene vine med største respekt for naturen.

Produktionsanlægget blev grundigt moderniseret i 2011 og der bliver lagt mange kræfter i at producere vinen på bedste økologisk vis. Så glem alt om eksempelvis sprøjtemidler og brug af andet end naturlig gær. Al druemateriale høstes og sorteres i hånden og der bruges fortrinsvis franske egefade til modningen. Andelen af nye fade afhænger af vinen.

Fokus er skarpt rettet på at lade terroiret komme til udtryk i de forskellige vine, hvilket man bare må bifalde i en vinverden, hvor så meget vin forsøger at efterligne. Det er vine med sjæl og hjerte.  Nogle er rustikke andre mere elegante. Vi kan lide dem alle sammen.

Domainet spænder bredt - fra Bourgogne Rouge, Fixin, Fixin 1.Cru over til Gevrey-Chambertin, Gevrey-Chambertin 1. Cru og selveste Grand Cru'en Chambertin Clos de Bèze. Vi er super glade for at kunne præsentere dig for en stor del af Pierre Gélins line-up, som vi kun kan anbefale. Fortæl os endelig, hvad du synes om dem!