Domaine Merlin Cherrier Sancerre Rouge 2016 0,75

179,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4643
179,00 Inkl. moms:
6 4643
179,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Loire Domaine Merlin-Cherrier 2016 Sancerre 750

Bag Merlin-Cherrier står Thierry Merlin. Domainet ligger i en lille by i nærheden af byen Sancerre. I Be har man de to forskellige hovedtyper af jordbund. Caillottes - Oxford kalk - er en stenet kalktype med ler og mergel, der giver parfumerede, elegante vine. Terres Blanches- Kimmeridge kalk - samme jordtype som i Chablis, giver frugtige og fyldige vine med et langt liv. Merlin-Cherrier har 12 ha med Sauvignon Blanc og 2 ha med Pinot Noir og Thierry Merlin er fjerde generation, der dyrker vin på ejendommen.

Rød Sancerre er ikke det første man tænker på når talen går på Pinot Noir. Dette skyldes ofte, at vinene produceres i meget små mængder og nogle gange kan være lidt højt prissat til den høje side. Så ofte skal man besøge de lokale restauranter i Sancerre for at stifte bekendskab med vinene.

Merlin Cherrier Sancerre Rouge er produceret på druer fra en lille parcel hvor stokkene i gennemsnit er 30 år gamle. Vinen er gæret på traditionel vis i rustfrit stål og derpå fyldt på brugte fade og modnet i 10 måneder forud for aftapningen på flaske.

Resultatet er en lys Pinot Noir med en lille violet nuance ved glassets kant. Næsen er sprød med friske noter at hindbær og lyse skovjordbær som understøttes af krydderier fra den diskrete fadlagring. Derpå let og aromatisk i munden hvor de fine tanniner bidrager med længde og friskhed.