Domaine Merlin-Cherrier Sancerre "Le Chêne Marchand" 2015 0,75

225,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 179,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2373
225,00 Inkl. moms:
6 2373
225,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Loire Domaine Merlin-Cherrier 2015 Sancerre 75CL
92 View From The Cellar

Bag Merlin-Cherrier står Thierry Merlin. Domainet ligger i en lille by i nærheden af byen Sancerre. I Be har man de to forskellige hovedtyper af jordbund. Caillottes - Oxford kalk - er en stenet kalktype med ler og mergel, der giver parfumerede, elegante vine. Terres Blanches- Kimmeridge kalk - samme jordtype som i Chablis, giver frugtige og fyldige vine med et langt liv. Merlin-Cherrier har 12 ha med Sauvignon Blanc og 2 ha med Pinot Noir og Thierry Merlin er fjerde generation, der dyrker vin på ejendommen.

Ren Sauvignon Blanc fra en af de bedste marker i Sancerre. Gæret på store fade uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 12-14 mdr. 
Duft af citron, lime, grape, hyldeblomst og græs med et klart mineralsk element allerede i næsen. Smagen er ren og frisk med god intensitet, høj syre, masser af mineralitet og flot længde.

Loire-eksperten David Schildknecht, der anmelder for Robert Parkers Wine Advocate har i tidligere kaldt denne vin for en af de bedste Sauvignon vine i Loire.

Med sin fine mineralitet og høje syre passer Chene Marchand til de fleste retter med fisk og skaldyr. Sancerre er godt til østers med citron, til stenbiderrogn, til krabber, til hvid fisk som søtunge i enkel tilberedning. Sancerre er også godt til gedeost - særligt de klassiske Loire-typer som Crottin de Chavignol eller Saint Maure.