Domaine Merlin Cherrier Sancerre 2019 75CL

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 145,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4840
179,00 Inkl. moms:
6 4840
179,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
12 4840
179,00 Inkl. moms:
145,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Loire Domaine Merlin-Cherrier 2019 Sancerre 75CL
* * * * * Berlingske
* * * * * Gastro

Sådan skal Sancerre smage. Elegant næse med toner af citrus, grape, græs, flint og en smule hyld i finishen. Smagen er flot balanceret med et let udtryk, flot mineralitet og god syre. Bag Merlin-Cherrier står Thierry Merlin. Domainet ligger i Bue, en lille by i nærheden af byen Sancerre. I Bue har man de to forskellige hovedtyper af jordbund. Caillottes - Oxford kalk - er en stenet kalktype med ler og mergel, der giver parfumerede, elegante vine. Terres Blanches- Kimmeridge kalk - samme jordtype som i Chablis, giver frugtige og fyldige vine med et langt liv. Merlin-Cherrier har 12 ha med Sauvignon Blanc og 2 ha med Pinot Noir og Thierry Merlin er fjerde generation, der dyrker vin på ejendommen.

Merlin-Cherrier, der drives af Thierry Merlin, har til huse i Bué, en lille by i nærheden af byen Sancerre. I Bué har man de to forskellige hovedtyper af jordbund. Caillottes  - Oxford kalk - er en stenet kalktype med ler og mergel, der giver parfumerede, elegante vine. Terres Blanches - Kimmeridge kalk - samme jordtype som i Chablis, giver frugtige og fyldige vine med et langt liv. 
Merlin-Cherrier har 12 ha med Sauvignon Blanc og 2 ha med Pinot Noir og Thierry Merlin er fjerde generation, der dyrker vin på ejendommen - der laves en smule rødvin og rosé, men hovedsageligt laves der hvid Sancerre i en stil, der er indbegrebet af, hvad Sancerre bør være. Merlin-Cherrier har et plot på marken la Chene Marchand, der regnes som den bedste i appellationen.

Gastro * * * * *
Sancerre skal være frisk, læskende og liflig, og det lever denne vin så sandelig op til med en meget saftig struktur med et let olieret lag, som giver en yderst vellykket mundfornemmelse. Der er noter af grønne æbler, melon, fennikeltoppe og lakrids, som også fortsætter i den rene eftersmag. Sancerre skal ikke være for kompliceret, og det er det heller ikke her, men til gengæld er der fuld velsmag for pengene, og jeg nægter at tro, at der er nogen, der ikke vil takke ja til et glas eller to af denne vin.