Leflaive Puligny Montrachet Les Folatieres 1. cru 2010

4.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Puligny Montrachet 75CL
93 Robert Parker
94 Vinous

Robert Parker
Another of the flashier wines in the lineup, the 2010 Puligny-Montrachet Folatieres is quite intriguing. The fruit is quite bold and racy, something that is only accentuated over time as the wine opens up in the glass. At the same time, underlying veins of minerality begin to appear, providing the perfect foil to the wine’s increasingly tropical tendencies. I imagine the richer, more exotic notes will only intensify over time, yet there is plenty of acidity to support the fruit. Eric Remy told me this was the first wine to finish its malolactic fermentation.

Vinous 
Bright yellow. Aromas of pineapple, mirabelle and soft herbs, plus a whiff of silex-like minerality. Round, rich and voluminous, with intense mid-palate fruit and lovely perfume. Finishes long and aromatic, with superb mineral lift. Wonderfully palate-staining 2010 white Burgundy.

Beskrivelse af producenten
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Familienavnet kan spores helt tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Men først i 1905 blev vinhuset for alvor grundlagt af Joseph Leflaive, og domænet er stadig i den samme familie i dag. Joseph Leflaive opkøbte flere vinmarker: Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, som har givet Domaine Leflaive sit ekstraordinære renommé. I dag har familien 24 hektar - udelukkende tilplantet med Chardonnay - heriblandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru

Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.  

I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.

Anne-Claude Leflaive havde en stor indflydelse på domænet. Hun kom til som 3. generation af familien i 1990. Hun blev bl.a. fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, hun grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre døde alt for tidligt i 2015. I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn: Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domæne videre.