Leflaive Puligny Montrachet Les Folatieres 1. cru 2009

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Puligny Montrachet 75CL
92 Robert Parker
92 Vinous

Robert Parker
The 2009 Puligny-Montrachet Folatieres is at once brighter and flashier than the Clavoillons. I especially like the vibrant minerality here. Yellow stone fruits flesh out the mid-palate and finish nicely in this expressive, radiant wine that captures the essence of the year. Remy comments that he tends to use barrels with lower levels of toast for the Folatieres to compensate for the richness the fruit provides on its own.

Vinous
Bright yellow. Lovely floral lift to the soft citrus and vanilla aromas. Plenty of fruit here too, but this shows better grip and lift than the Clavoillons, more life in the mouth. At once lush and energetic, and firm and long on the aftertaste. Less obviously 2009 in style.

Beskrivelse af producenten
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Familienavnet kan spores helt tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Men først i 1905 blev vinhuset for alvor grundlagt af Joseph Leflaive, og domænet er stadig i den samme familie i dag. Joseph Leflaive opkøbte flere vinmarker: Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, som har givet Domaine Leflaive sit ekstraordinære renommé. I dag har familien 24 hektar - udelukkende tilplantet med Chardonnay - heriblandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru

Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.  

I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.

Anne-Claude Leflaive havde en stor indflydelse på domænet. Hun kom til som 3. generation af familien i 1990. Hun blev bl.a. fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, hun grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre døde alt for tidligt i 2015. I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn: Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domæne videre.