Domaine Leflaive Le Montrachet 2000 75CL

150.000,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Côte d'Or Domaine Leflaive 2000 Puligny-Montrachet 75CL

Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.  

Domaine Leflaive har tilhørt den samme familie lige siden begyndelsen, og før det har familien har dyrket druer og bygget vinfade i hvert fald siden 1717. Det var Joseph Leflaive, som lagde grundstenen i 1905 og i den efterfølgende 20 år opkøbte en lang række fremragende parceller mens Bourgogne var i knæ ovenpå vinlusens hærgen og en verdenskrig som heller ikke lod de gyldne skråninger uberørte. 24 imponerende ha. udelukkende tilplantet med Chardonnay - her i blandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru.

Anne-Claude blev fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre tabte kampen mod kræften bare 59 år gammel.

I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domaine videre. Det bliver i familien!

Leveres i OWC.