Domaine la Soumade Rasteau Cuvée Fleur de Confiance 2015 Magnum

749,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 595,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5725
749,00 Inkl. moms:
3 5725
749,00 Inkl. moms:
675,00 Inkl. moms:
6 5725
749,00 Inkl. moms:
595,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine la Soumade 2015 Rasteau 150CL
94 Robert Parker

Næsten ren Grenache fra gamle krogede stokke, der er op til 100 år gamle. Winemaker Frédéric Roméro tilføjer kun 10% Syrah her og både Grenache og Syrah, kommer fra marker, hvor udbyttet holdes helt nede på 15-18 hektoliter pr. hektar, for at give frugten maksimal smag og kompleksitet. Til sammenligning piner mange vinbønder inden for dagligvin over 100 hektoliter pr. hektar ud af jord og stokke.

Efter presning og gæring har vinen fået 18 måneder på bundfaldet i demi-muids, som er trætønder på 600 liter. Herefter en let filtrering inden modningen er fortsat på flaske.

Farven danser rundt mellem sort og lilla og når du stikker snuden i glasset, er der dømt brombær, ribs, solbær, læder, lakrids, krydderier og mint. Smagen kommer med solbær, sort te, mørk chokolade og i den farligt lange og silkebløde finish optræder også noget frisk tobak. Ekstremt vellavet og med minimum 10 år tilbage på toppen.

Robert Parker
The most impressive wine in the stable, the 2015 Rasteau Cuvee Fleur de Confiance displays some exotic spice notes (cumin?), red raspberry fruit and a rich, velvety texture. It's a star in the making that could use another year or two in the bottle to fully knit together. It's effectively all Grenache grown on blue-clay soils, which perform well during hot, dry years.

Roméro -familien, som ejer Domaine La Soumade, har dyrket deres marker i Rasteau i mere end 200 år. Familiens overhoved er André Roméro, der om nogen har været bannerfører for den markante kvalitetsforbedring, som Rasteau har høstet roser for de sidste 10 år. Frem til 2008 gik vin fra Rasteau ind under betegnelsen Côtes du Rhône Villages, men efter flere års kamp fik Rasteau deres egen appellation gældende fra 2009-årgangen.

Anerkendelsen kom i hus ikke mindst takket være vinene fra Domaine La Soumade, hvor André Roméro i 1990’erne som en af de absolut første i Rasteau ændrede sin tilgang til vinproduktion. Slut med blot at maksimere udbyttet og blæse på kvaliteten af druerne. Slut med brug af kemikalier, der udpiner jorden. Så hvor mange andre vinbønder fastholdt udbytter på langt over 100 hektoliter pr. hektar, gik André ned til omkring 40 hektoliter og helt ned til 15 fra de ældste vinstokke.

Kvaliteten af vinene fra Domaine La Soumade satte pludselig en helt ny standard for området og fik verdens vinanmeldere til at spærre øjnene op. For her var der pludselig nogle super spændende vine med masser af sydfransk charme og terroir, produceret alene med henblik på kvalitet. Og med tanke på hvor fantastisk vin, der ellers kommer fra Rhône, er det ingen overraskelse, at Rasteau nu også leverer på et tårnhøjt niveau -igangsat af André Roméro.

I dag har André overgivet ansvaret for driften til sønnen Frédéric Roméro og Régis Perrey. Domainet råder over 26 hektar i Rasteau og en enkelt i Gigondas. Druerne er de klassiske Rhône-stjerner Grenache, Syrah og Mourvèdre, som kommer fra stokke der er op til 100 år gamle. Produktionsmetoderne er de helt traditionelle og der modnes enten på ståltank, cement eller de store trætønder demi-muids (600 liter) og foudres (4.000 liter).

Der er faktisk indrettet enkelte ferielejligheder på gården, så der er alle muligheder for at opleve stedets fantastiske charme og forrygende vine. Vi vil dog klart anbefale ikke at diskutere fodbold med André, hvis han skulle være tilstede. Manden er berygtet for at smide folk ud, der ikke omtaler hans yndlingshold Marseille med passende respekt og roser. Det lever vi med. Passion er vejen frem … og uden den, havde manden aldrig trukket Rasteau op til, hvad det er i dag.