Domaine la Soumade Rasteau Cuvée A Johanne 2017 75CL

349,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine la Soumade 2017 Rasteau 75CL
94 Robert Parker

Kom samme vin fra Châteauneuf-du-Pape ville du få lov til at slippe det dobbelte. Men vi er i Rasteau, som har taget nogle stormskridt de sidste 10-20 år. Winemaker Frédéric Roméro har opkaldt den her specielle udgave efter sin datter og vi tænker, at den bliver hun mere end glad for en dag.

Blandingen hedder 70% Grenache plus 30% Syrah fra stokke der er mellem 50 og 100 år gamle. Vinen har fået lov til at modne 15 måneder i en næsten ny foudre – kæmpe trætønde, der sluger 4.000 liter.

Resultatet er en intens og mørk vin, der dufter fantastisk af vilde hindbær, kirsebær, chokolade, cedertræ, lakrids og sorte trøfler. I munden opleves vinen kraftig og harmonisk på samme tid, mens lag efter lag lægger fra land. Høj klasse, som kun bliver bedre af at få et par år mere i reolen.

Leveres i original trækasse ved 6 flasker.

Robert Parker
A special bottling named for Frédéric's daughter, the 2017 Rasteau a Johanne is a blend of 70% Grenache and 30% Syrah that spent 15 months in a young foudre. Subtle cedar and baking-spice notes accent flavors of raspberries, cherries and chocolate. It's full-bodied, velvety and long, with persistent tannins on the finish. Lucky owners should give it at least a couple of years in the cellar.

Roméro -familien, som ejer Domaine La Soumade, har dyrket deres marker i Rasteau i mere end 200 år. Familiens overhoved er André Roméro, der om nogen har været bannerfører for den markante kvalitetsforbedring, som Rasteau har høstet roser for de sidste 10 år. Frem til 2008 gik vin fra Rasteau ind under betegnelsen Côtes du Rhône Villages, men efter flere års kamp fik Rasteau deres egen appellation gældende fra 2009-årgangen.

Anerkendelsen kom i hus ikke mindst takket være vinene fra Domaine La Soumade, hvor André Roméro i 1990’erne som en af de absolut første i Rasteau ændrede sin tilgang til vinproduktion. Slut med blot at maksimere udbyttet og blæse på kvaliteten af druerne. Slut med brug af kemikalier, der udpiner jorden. Så hvor mange andre vinbønder fastholdt udbytter på langt over 100 hektoliter pr. hektar, gik André ned til omkring 40 hektoliter og helt ned til 15 fra de ældste vinstokke.

Kvaliteten af vinene fra Domaine La Soumade satte pludselig en helt ny standard for området og fik verdens vinanmeldere til at spærre øjnene op. For her var der pludselig nogle super spændende vine med masser af sydfransk charme og terroir, produceret alene med henblik på kvalitet. Og med tanke på hvor fantastisk vin, der ellers kommer fra Rhône, er det ingen overraskelse, at Rasteau nu også leverer på et tårnhøjt niveau -igangsat af André Roméro.

I dag har André overgivet ansvaret for driften til sønnen Frédéric Roméro og Régis Perrey. Domainet råder over 26 hektar i Rasteau og en enkelt i Gigondas. Druerne er de klassiske Rhône-stjerner Grenache, Syrah og Mourvèdre, som kommer fra stokke der er op til 100 år gamle. Produktionsmetoderne er de helt traditionelle og der modnes enten på ståltank, cement eller de store trætønder demi-muids (600 liter) og foudres (4.000 liter).

Der er faktisk indrettet enkelte ferielejligheder på gården, så der er alle muligheder for at opleve stedets fantastiske charme og forrygende vine. Vi vil dog klart anbefale ikke at diskutere fodbold med André, hvis han skulle være tilstede. Manden er berygtet for at smide folk ud, der ikke omtaler hans yndlingshold Marseille med passende respekt og roser. Det lever vi med. Passion er vejen frem … og uden den, havde manden aldrig trukket Rasteau op til, hvad det er i dag.