Domaine la Soumade Gigondas 2018 75CL

239,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 189,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5726
239,00 Inkl. moms:
6 5726
239,00 Inkl. moms:
215,00 Inkl. moms:
12 5726
239,00 Inkl. moms:
189,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine la Soumade 2018 Gigondas 75CL

Domaine La Soumade har hjemme i regionen Rasteau, men man ejer også en mark på en hektar i Gigondas. Og den formår winemaker Frédéric Roméro at få noget super elegant ud af. Nu er 2018-årgangen endnu ikke anmeldt, men vi vil da lige nævne at 2016 hentede 95 points hos ham Parker … ikke mindst på grund af dens ekstra finesse i forhold til mange andre Gigondas-vine. 

Blandingen hedder 70% Grenache plus 30% Syrah og efter gæringen har vinen fået lov at modne 18 måneder på demi-muids – trætønder der tager 600 liter. Resultatet må man bare lette på hatten over.

Duften lukker op for mørke blommer, jordbær, hindbær, knuste sten, røgede nødder, lakrids og vilde urter, som på varm dag i det sydfranske. Smagen kommer med fløjlshandske i stedet for knytnæve og gentager mange af duftens noter på bedste vis. Det er edderhyleme godt skruet sammen! Stadig meget ung, så tøv ikke med at give den et år eller to mere på hylden.

Roméro -familien, som ejer Domaine La Soumade, har dyrket deres marker i Rasteau i mere end 200 år. Familiens overhoved er André Roméro, der om nogen har været bannerfører for den markante kvalitetsforbedring, som Rasteau har høstet roser for de sidste 10 år. Frem til 2008 gik vin fra Rasteau ind under betegnelsen Côtes du Rhône Villages, men efter flere års kamp fik Rasteau deres egen appellation gældende fra 2009-årgangen.

Anerkendelsen kom i hus ikke mindst takket være vinene fra Domaine La Soumade, hvor André Roméro i 1990’erne som en af de absolut første i Rasteau ændrede sin tilgang til vinproduktion. Slut med blot at maksimere udbyttet og blæse på kvaliteten af druerne. Slut med brug af kemikalier, der udpiner jorden. Så hvor mange andre vinbønder fastholdt udbytter på langt over 100 hektoliter pr. hektar, gik André ned til omkring 40 hektoliter og helt ned til 15 fra de ældste vinstokke.

Kvaliteten af vinene fra Domaine La Soumade satte pludselig en helt ny standard for området og fik verdens vinanmeldere til at spærre øjnene op. For her var der pludselig nogle super spændende vine med masser af sydfransk charme og terroir, produceret alene med henblik på kvalitet. Og med tanke på hvor fantastisk vin, der ellers kommer fra Rhône, er det ingen overraskelse, at Rasteau nu også leverer på et tårnhøjt niveau -igangsat af André Roméro.

I dag har André overgivet ansvaret for driften til sønnen Frédéric Roméro og Régis Perrey. Domainet råder over 26 hektar i Rasteau og en enkelt i Gigondas. Druerne er de klassiske Rhône-stjerner Grenache, Syrah og Mourvèdre, som kommer fra stokke der er op til 100 år gamle. Produktionsmetoderne er de helt traditionelle og der modnes enten på ståltank, cement eller de store trætønder demi-muids (600 liter) og foudres (4.000 liter).

Der er faktisk indrettet enkelte ferielejligheder på gården, så der er alle muligheder for at opleve stedets fantastiske charme og forrygende vine. Vi vil dog klart anbefale ikke at diskutere fodbold med André, hvis han skulle være tilstede. Manden er berygtet for at smide folk ud, der ikke omtaler hans yndlingshold Marseille med passende respekt og roser. Det lever vi med. Passion er vejen frem … og uden den, havde manden aldrig trukket Rasteau op til, hvad det er i dag.