Domaine la Soumade Côtes du Rhône 2019

125,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 90,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6459
125,00 Inkl. moms:
6 6459
125,00 Inkl. moms:
115,00 Inkl. moms:
12 6459
125,00 Inkl. moms:
90,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine la Soumade 2019 75CL

Latterlig god til prisen og giver mindelser om Chateauneuf-du-Pape. Vi taler om 80% Grenache og 20% Syrah fra yngre vinstokke, der er op til 10 år gamle, men som allerede nu leverer varen. Jorden er rig på både kalksten plus ler … og når druematerialet ender i næverne på winemaker Frédéric Roméro kan det kun gå godt.

Vinen har han skruet sammen på ganske traditionel vis i åbne kar og derefter hele 18 måneder på rustfri tank. Inden turen over på flaske gennemgik vinen en meget let filtrering.

Farven er klar rubinrød og kommer med duften af rød og mørk frugt, violer, lakrids, røg og antydningen af tjære. I munden dominerer især tranebær, jordbær og brombær sammen med hvid peber, nellike og vanilje. Klar nu og holder sig på toppen 4-5 år endnu.

Robert Parker
The 2019 Cotes du Rhone derives from young vines in Rasteau (four to ten years of age). It's impressively rich and concentrated for a young-vines cuvée, with bold flavors of black cherries, chocolate and spice cake. Drink it over the next couple of years. The assemblage is 80% Grenache and 20% Syrah.

Roméro -familien, som ejer Domaine La Soumade, har dyrket deres marker i Rasteau i mere end 200 år. Familiens overhoved er André Roméro, der om nogen har været bannerfører for den markante kvalitetsforbedring, som Rasteau har høstet roser for de sidste 10 år. Frem til 2008 gik vin fra Rasteau ind under betegnelsen Côtes du Rhône Villages, men efter flere års kamp fik Rasteau deres egen appellation gældende fra 2009-årgangen.

Anerkendelsen kom i hus ikke mindst takket være vinene fra Domaine La Soumade, hvor André Roméro i 1990’erne som en af de absolut første i Rasteau ændrede sin tilgang til vinproduktion. Slut med blot at maksimere udbyttet og blæse på kvaliteten af druerne. Slut med brug af kemikalier, der udpiner jorden. Så hvor mange andre vinbønder fastholdt udbytter på langt over 100 hektoliter pr. hektar, gik André ned til omkring 40 hektoliter og helt ned til 15 fra de ældste vinstokke.

Kvaliteten af vinene fra Domaine La Soumade satte pludselig en helt ny standard for området og fik verdens vinanmeldere til at spærre øjnene op. For her var der pludselig nogle super spændende vine med masser af sydfransk charme og terroir, produceret alene med henblik på kvalitet. Og med tanke på hvor fantastisk vin, der ellers kommer fra Rhône, er det ingen overraskelse, at Rasteau nu også leverer på et tårnhøjt niveau -igangsat af André Roméro.

I dag har André overgivet ansvaret for driften til sønnen Frédéric Roméro og Régis Perrey. Domainet råder over 26 hektar i Rasteau og en enkelt i Gigondas. Druerne er de klassiske Rhône-stjerner Grenache, Syrah og Mourvèdre, som kommer fra stokke der er op til 100 år gamle. Produktionsmetoderne er de helt traditionelle og der modnes enten på ståltank, cement eller de store trætønder demi-muids (600 liter) og foudres (4.000 liter).

Der er faktisk indrettet enkelte ferielejligheder på gården, så der er alle muligheder for at opleve stedets fantastiske charme og forrygende vine. Vi vil dog klart anbefale ikke at diskutere fodbold med André, hvis han skulle være tilstede. Manden er berygtet for at smide folk ud, der ikke omtaler hans yndlingshold Marseille med passende respekt og roser. Det lever vi med. Passion er vejen frem … og uden den, havde manden aldrig trukket Rasteau op til, hvad det er i dag.