Domaine Jean-Jacques Confuron Nuits Saint Georges 1er Cru Chaboeufs 2018

1.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Domaine Jean-Jacques Confuron 2018 Nuits Saint Georges 75CL
93 Tim Atkin

Vinous 
The Nuits Saint-Georges Chaboeufs 1er Cru has a tertiary, spicy nose that demands coaxing, developing attractive floral aromas with time. The palate is medium-bodied with chewy tannin, a fine bead of acidity, grippy and mouth-filling, although it needs a little more complexity to evolve on the finish. There is potential here, but it needs time. 

Beskrivelse af producenten
Jean-Jacques Confuron går tilbage til 1926, hvor det blev grundlagt af Jean Confuron de Vosne og Anne-Marie Bouchard de Premeaux, Det formidable vinhus er beliggende i den sydlige del af Côte de Nuits, syd for byen Nuits-St-Georges, ligger den lille kommuneappellation "Les Fleurieres". Som navnet antyder, har området tidligere været en blomsterhave, og dette kan anes i vinene, som har diskrete florale noter.

Domaine Jean-Jacques Confuron regnes for en af Bourgognes absolutte topproducenter, og har de seneste årtier oplevet en sand renæssance. I 1983 overtog Sophie Meunier, efter sin far Jean-Jacques, familieforetagendet, og sammen med sin mand Alain Meunier som husets winemaker, har de virkelig formået at skabe imponerende resultater. De to står i spidsen for vinhuset, men de er gradvist ved at videregive stafetten til deres søn Louis.

Louis har overtaget vinfremstillingen, og har indført en række ændringer.  De bruger f.eks. kun 100% nye franske egetræsfade, og filtrerer først vinen, når den tappes. Hos Domaine Jean-Jacques Confuron høster man druerne relativt tidligt. Deres høstudbytte er gennemsnitlig 28-30 hl/ha og står som sådan som et fint eksempel på dette domænes kompromisløse stræben efter ekstrem kvalitet Vinene har en generøs dybde af frugt.

Vinstokkene er omkring 30 år gamle og står i jordbund med en god portion kalksten med områder af ler. De har over 8,5 hektar vinmarker, som primært er beplantet med Pinot Noir. Vinhuset har været økologiske siden 1990’erne, og de dyrker marken med udgangspunkt i månens cyklus og pløjer jorden med hestetræk.