Domaine Hippolyte Reverdy Sancerre Rouge 2018 75CL

195,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 139,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5830
195,00 Inkl. moms:
6 5830
195,00 Inkl. moms:
169,00 Inkl. moms:
12 5830
195,00 Inkl. moms:
139,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Loire Domaine Hippolyte Reverdy 2018 Sancerre 75CL
4,2 Vivino

Ja ja … Sancerre er klart mest kendt for de hvide. Men der skrues altså også nogle ret så charmerende røde sammen – ikke mindst denne her! Ren Pinot Noir fra 30 år gamle stokke, der står i ekstra kalkholdig jord.

Alle klaser høstes i hånden og afstilkes inden presning. Herefter fermenterer Michel Reverdy vinen over 2-3 uger før den får lov at modne 12 måneder på store franske egetønder.

Resultatet er en let og frugtig rødvin, hvor især hindbær, solbær, brombær og skovbund dominerer duften. Smagen gentager frugten fra duften og har en charmerende friskhed og lethed over sig. Jo, Sancerre kan i dén grad også være rød.

Det er Michel Reverdy, som i dag står i spidsen for Domaine Hippolyte Reverdy, som har hjemme i landsbyen Verdigny. Vi er i en Sancerre-kommune i den østlige del af Loire på et sted, hvor der er blevet dyrket og produceret vin siden 1200-tallet. Munkene fra Saint Satur åbnede ballet, men Reverdy-familien hoppede med på vognen helt tilbage i 1600-tallet. Så Michel Reverdy har det ikke fra fremmede.  

Michel er klart af den gamle, hårdtarbejdende skole. Glem alt om ferier. For slet ikke at tale om at rejse udenlands. For ham er livet arbejdet i marken og kælderen … på samme måde som hans far gjorde det år efter år. Terroiret og vejret får nul hjælp af diverse moderne tricks. Det er den rene vare … båret frem af stolthed og generationers erfaring.

Indstillingen til tingene smitter tydeligt af på Reverdys vine. Han Vi er højt oppe på kvalitetsskalaen og som en af de relativt få, kommer Michel Reverdy også med en rød Sancerre, der traditionen tro er ren Pinot Noir. Endda en fortrinlig en af slagsen! Så der er al mulig grund til at glæde sig til domainets vine.