Domaine Henri Clerc Santenay Clos de Tavennes Blanc 1. Cru 2013 0,75

335,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 269,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12647
335,00 Inkl. moms:
62647
335,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
90WineSpectator

Henri Clerc ejer en del marker i denne upåagtede kommune. Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune, og tilplantet med næsten 400 ha vinmarker. Den måske stadig lidt ukendte appellation er blandt Bourgognes bedste køb i dag....

Denne vin har en charmerende flot moden frugt der elegant er pakket ind af ungdommelige tanniner. Vinen har en stilfuld tør og elegant og fyldig krop med megen fylde og der afsluttes vedvarende og med lang finish.

Winemaker Eric Germain arbejder så vidt muligt efter økologiske principper og han benytter hverken kunstig gødning eller pesticider. Når høsten af de hvide druer igangsættes transporteres de i små lukkede kasser hurtigt til kælderen, hvor de presses og mosten får herefter 48 timer til at falde til ro. Der sorteres løbende i vinmarken og men sikrer hermed, at kun de bedst modnede druer anvendes. Hvidvinene gennemgår den malolaktiske gæring på franske egetræsfade, hvoraf op til 35% er nye. Hvidvinene omrøres konstant i fadet (battonage), og gennemgår modsat de røde en let klaring og filtrering. Dette er forklaringen på Henri Clercs rige og fyldige stil, der appellerer til den moderne smag.

Til de røde vine anvendes kun druer der er 100% afstilkede. Grunden til dette er, at man ønsker Pinot Noir druens rene frugt og at undgå voldsomme og aggressive tanniner. Alle de røde vine er vinificeret i rustfri ståltanke og lagret på maksimalt 1/3 nye franske egetræsfade i mellem 14-20 måneder. Det er Henri Clercs ønske, at alle vinene skal være velafbalancerede og have en udpræget aromatisk frugtrigdom, der afspejler Bourgognes individuelle terroir men samtdig også er drikkevenlige som unge.