Domaine Henri Clerc Saint-Romain 'Vieilles Vignes' 2019

349,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 295,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2448
349,00 Inkl. moms:
6 2448
349,00 Inkl. moms:
295,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Beaune Domaine Henri Clerc 2019 Saint-Romain 75CL

Big time value for money! Saint Romain er endnu ikke lige så kendt som naboen St. Aubin, men kvaliteten er ofte på samme høje niveau. Og apropos høj, så er vinmarkerne i Saint Romain de højest beliggende af alle i Bourgogne. Med andre ord er forholdene max i orden her – ikke mindst med tanke på den kalkholdige jord.

Winemaker Eric Germain har på basis af druer fra ældre stokke skabt en indbydende sag med al den friskhed som kendetegner vinene fra Saint Romain. Tænk rigtig god Chablis, så er du ikke helt galt afmarcheret.

Jorden i Saint Romain giver vinene en lækker flintagtig duft suppleret af citrus, pærer, hvide blomster og jasmin. Den friske smag leger med de samme noter og den tørre, syrerige finish er svær ikke at holde af. På toppen nu og de næste 3 år. 

 Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.