Domaine Henri Clerc Puligny Montrachet Vieilles Vignes 2016 0,75

649,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 529,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2445
649,00 Inkl. moms:
6 2445
649,00 Inkl. moms:
529,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Domaine Henri Clerc 2015 Puligny-Montrachet 75CL

Den lille by Puligny må sammen med nabokommunen, Chassagne, deles om verdens mest berømte Chardonnayvinmark Le Montrachet. Montrachet betyder “det skaldede bjerg”. Det kaldes sådan, fordi der aldrig som alle andre steder i Côte d’Or har været skov på toppen. Den berømte Grand Cru-vinmark er kun på otte ha, og vinen herfra må anses som verdens fineste tørre hvidvin.

Vin fra kommunen Puligny har lov til at bruge navnet fra den berømte mark Montrachet til efternavn og hedder således Puligny-Montrachet. Denne vin er en blanding af druer fra flere af de mange gode til fremragende vinmarker. Denne Cuvée er alene lavet på vin fra gamle stokke.....

Winemaker Eric Germain arbejder så vidt muligt efter økologiske principper og han benytter hverken kunstig gødning eller pesticider. Når høsten af de hvide druer igangsættes transporteres de i små lukkede kasser hurtigt til kælderen, hvor de presses og mosten får herefter 48 timer til at falde til ro. Der sorteres løbende i vinmarken og men sikrer hermed, at kun de bedst modnede druer anvendes. Hvidvinene gennemgår den malolaktiske gæring på franske egetræsfade, hvoraf op til 35% er nye. Hvidvinene omrøres konstant i fadet (battonage), og gennemgår modsat de røde en let klaring og filtrering. Dette er forklaringen på Henri Clercs rige og fyldige stil, der appellerer til den moderne smag.

Til de røde vine anvendes kun druer der er 100% afstilkede. Grunden til dette er, at man ønsker Pinot Noir druens rene frugt og at undgå voldsomme og aggressive tanniner. Alle de røde vine er vinificeret i rustfri ståltanke og lagret på maksimalt 1/3 nye franske egetræsfade i mellem 14-20 måneder. Det er Henri Clercs ønske, at alle vinene skal være velafbalancerede og have en udpræget aromatisk frugtrigdom, der afspejler Bourgognes individuelle terroir men samtdig også er drikkevenlige som unge.