Domaine Henri Clerc Puligny Montrachet Vieilles Vignes 2013

750,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 595,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2445
750,00 Inkl. moms:
6 2445
750,00 Inkl. moms:
595,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Domaine Henri Clerc 2013 Puligny-Montrachet 75CL

Om Puligny-Montrachet er verdens bedste hvidvinsområde, skal vi ikke gøre os kloge på. Andre siger Meursault eller Chassagne-Montrachet. Og spørger du i Napa Valley får du uden tvivl et helt fjerde svar. Men at vi med Puligny Montrachet er helt oppe i toppen, hersker der ingen diskussion om. Fra nogle af de ældste vinstokke i området kommer her winemaker Eric Germains kapitel til historien om Puligny, hvilket er alt andet end kedeligt.

Druerne bliver efter håndplukning fragtet lynhurtigt til pressen i små lukkede kasser, for at bevare friskheden mest muligt. Til modningen anvendes der franske egefade, hvor godt en tredjedel er helt nye.

Det er en vin som oser af klasse og af citronskal, pære, smør, græs, kalksten plus træ fra egefadene. Smagen er forrygende intens og man mærker straks at de gamle stokke har suget godt med mineralitet op fra Bourgognes rige jord. Alt er perfekt afstemt her og munder ud i en lang insisterende finish.

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.