Domaine Henri Clerc Puligny-Montrachet Les Referts 1. Cru 2015 75CL

879,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 699,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2645
879,00 Inkl. moms:
6 2645
879,00 Inkl. moms:
699,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Domaine Henri Clerc 2015 Puligny-Montrachet 75CL
Vinous 90-92

Premier Cru marken Les Referts ligger godt nok i Puligny-Montrachet, men smagt blindt kunne vi godt komme til at smide et bud på Meursault. Det skal man dog bestemt ikke være ked af! Den er en stor oplevelse, men har bare en fedme og duft af mandler, som godt kan narre lidt.

Alle druer er blevet høstet plus sorteret ved håndkraft og fragtet til pressen med lynets hast. Winemaker Eric Germain anvender traditionen tro franske egefade til modningen, hvoraf 35% var aldeles dugfriske.

Ud er kommet en smuk gylden vin med et svagt grønt skær. Op fra glasset stiger en fantastisk aroma af især mango, abrikos, citrus, mandler, sichuan peber og vanilje. Smagen er til den intense, men elegante side med mange af duftens noter i front. Finishen kan man dårligt forlange mere af – den spiller max!

Vinous 90-92P
Bright medium yellow with green highlights. Fresh yellow stone fruits and a lightly liqueur-like suggestion of mirabelle on the nose. Tactile, chewy and savory, showing a Meursault-like almond quality but little in the way of easy sweetness. A touch of bitter almond gives grip to the finish. Less showy today than the Chassagne-Montrachet La Romanée but serious, spicy, classically dry and long.

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.