Domaine Henri Clerc Meursault 'Vieilles Vignes' 2019

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 475,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6854
595,00 Inkl. moms:
6 6854
595,00 Inkl. moms:
475,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Beaune Domaine Henri Clerc 2019 Meursault 75CL

Meursault hører klart hjemme i toppen af hvid Bourgogne, selvom kommunen ikke kan bryste sig af Grand Cru marker, men derimod nogle af de bedste Premier Cru marker i hele Bourgogne. I forhold til naboen Puligny ligger markerne lavere i Meursault og den kalkstenrige jord er en anelse mere frodig. Så lidt mere fedme her, hvor Puligny scorer en anelse højere på mineraliteten.

Winemaker Eric Germain har her skabt en Meursault på druer fra gamle stokke med dybe rødder, der suger alt det gode op fra undergrunden. Vinen har traditionen tro modnet på franske egefade, hvoraf 15% var helt friske. Resulatet er en vin med al den intensitet, koncentration og kompleksitet man kan ønske sig fra Meursault.

Duften kommer med den helt klassiske symfoni af smør, hasselnødder, ristet brød, urter og vanilje fra egefadene. Vine føles nærmest cremet og smagen, der gentager duftens lækre noter, er klart til den fyldige side. Oser og smager bare af klasse. Frem med søtungen, de nye kartofler og hollandaisen! 

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.