Domaine Henri Clerc Meursault Les Narvaux 2010 75CL

649,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Domaine Henri Clerc 2010 Meursault 75CL

Meursault er noget af det ypperligste blandt mange flotte hvidvine fra Bourgogne. Der er dog ingen Grand Cru marker i denne kommune men en række fornemme 1er Cru’er. Derudover findes en række marker der ikke er kommet med i klassificeringen. Les Narvaux er et af disse spændende bekendtskaber.

Den har en intens koncentreret elegance og fylde med raceren Chardonnay, når den er bedst. Smør, nødder og urter med toner af ristet brød og vanille er superlative vendinger, der falder en på sinde, når man drikker Meursault af højeste klasse.

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.