Domaine Henri Clerc Meursault Les Clous 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 899,00 kr. | |
6 | 899,00 kr. | 699,00 kr. |
Lidt af et smart buy. Sagen er at Chardonnay-druerne kommer fra marker, der i kvalitet burde være 1er cru, men ikke er det grundet diverse stive traditioner. Markerne har samme jordforhold som eksempelvis Corton Charlemagne Grand Cru, men ligger bare lavere.
Der høstes ved håndkraft og efter presning og gæring lader winemaker Eric Germain juicen modne i 11 måneder på franske egefade. Godt en tredjedel er helt nye. Resultatet er en magtfuld vin med alle Meursaults klassiske dyder.
Den smukke gyldne farve lukker op for duften af smør, røget citrus, pære, æbler og vanilje. Den rene, dybe smag lader frugten komme flot til orde og den klassiske Meursault-fedme spreder straks smil. Klart en vin der ikke vil være ked af noget mad.
Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.
Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.
Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.
At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.
Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.
Lidt af et smart buy. Sagen er at Chardonnay-druerne kommer fra marker, der i kvalitet burde være 1er cru, men ikke er det grundet diverse stive traditioner. Markerne har samme jordforhold som eksempelvis Corton Charlemagne Grand Cru, men ligger bare lavere.
Der høstes ved håndkraft og efter presning og gæring lader winemaker Eric Germain juicen modne i 11 måneder på franske egefade. Godt en tredjedel er helt nye. Resultatet er en magtfuld vin med alle Meursaults klassiske dyder.
Den smukke gyldne farve lukker op for duften af smør, røget citrus, pære, æbler og vanilje. Den rene, dybe smag lader frugten komme flot til orde og den klassiske Meursault-fedme spreder straks smil. Klart en vin der ikke vil være ked af noget mad.
Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.
Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.
Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.
At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.
Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Domaine Henri Clerc |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Beaune |
Distrikt | Meursault |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |