Domaine Henri Clerc Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2017 75CL

575,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 460,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5716
575,00 Inkl. moms:
6 5716
575,00 Inkl. moms:
460,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Domaine Henri Clerc 2017 Gevrey-Chambertin 75CL

Dyb og intens Village fra Gevrey-kommunen, hvor du finder hele 8 Grand Cru marker plus en lang række Premier Cru marker af de rigtigt sjove. Winemaker Eric Germain har her samlet Pinot Noir fra en række af ældre vinstokke, som har rødderne dybt nede i flere af de bedste af Gevreys marker.

Alle druer er afstilkede inden presning for at få den rene frugt uden skarpe tanniner. Efter vinificering på ståltank fik vinen lov til at modne 14 måneder på franske egefade, hvoraf en tredjedel var helt nye.  

Duften kommer med røde kirsebær, ribs, solbær, viol, lakrids, tjære og antydningen af mentol. Smagen gentager mange af duftens noter og tilføjer et twist af orangeskal og strejf af jord. Vi er klart i Bourgogne – hvilket jo ikke er så ringe endda.

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.