Domaine Henri Clerc Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2015 0,75

569,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 469,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12446
569,00 Inkl. moms:
62446
569,00 Inkl. moms:
469,00 Inkl. moms:

Vinene fra Gevrey Chambertin er ubetinget nogle af de bedst kendte fra Borurgogne. Gevrey er da også indbegrebet af stor Bourgogne og her ligger hele 8 Grand Cru’er med udgangspunt i den største af dem alle - Le Chambertin. En række 1er Cru marker gør dog Grand Cru’erne rangen stridig, og fra de bedste producenter er de blandt Bourgognes bedste vine. 

Henri Clerc sammensætter hvert år en fantastisk rig og stor Village-udgave fra Gevrey. Druerne er hentet fra flere forskellige marker med det til fælles at vinstokkene er af ældre dato....

Winemaker Eric Germain arbejder så vidt muligt efter økologiske principper og han benytter hverken kunstig gødning eller pesticider. Når høsten af de hvide druer igangsættes transporteres de i små lukkede kasser hurtigt til kælderen, hvor de presses og mosten får herefter 48 timer til at falde til ro. Der sorteres løbende i vinmarken og men sikrer hermed, at kun de bedst modnede druer anvendes. Hvidvinene gennemgår den malolaktiske gæring på franske egetræsfade, hvoraf op til 35% er nye. Hvidvinene omrøres konstant i fadet (battonage), og gennemgår modsat de røde en let klaring og filtrering. Dette er forklaringen på Henri Clercs rige og fyldige stil, der appellerer til den moderne smag.

Til de røde vine anvendes kun druer der er 100% afstilkede. Grunden til dette er, at man ønsker Pinot Noir druens rene frugt og at undgå voldsomme og aggressive tanniner. Alle de røde vine er vinificeret i rustfri ståltanke og lagret på maksimalt 1/3 nye franske egetræsfade i mellem 14-20 måneder. Det er Henri Clercs ønske, at alle vinene skal være velafbalancerede og have en udpræget aromatisk frugtrigdom, der afspejler Bourgognes individuelle terroir men samtdig også er drikkevenlige som unge.