Domaine Henri Clerc Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2017

575,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 459,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5714
575,00 Inkl. moms:
6 5714
575,00 Inkl. moms:
459,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Baune Domaine Henri Clerc 2017 Chassagne-Montrachet 75CL

Chassagne-Montrachet både smager og lyder af udsøgt elegance. Og winemaker Eric Germains udgave er bestemt ingen undtagelse. Her viser en af Bourgognes absolutte topkommuner, hvad den kan. Masser af smagsintensitet, mineralitet og kompleksitet fra nogle af de ældste vinstokke i området.

Plukkerne sorterer løbende i marken, så kun de perfekt modnede druer finder vej til pressen. Her får mosten lov til at hvile 48 timer. Modning foregår på franske egefade, hvoraf en tredjedel er nye og vinen gennemgår en let klaring og filtrering inden den ryger på flaske.

Farven er smuk gylden og lukker op for duften af især pære, æble, mandler, smør og honning. Den intense og super elegante smag gentager duftens noter, men kommer også med friske indslag af citrus, der er med til at skabe den fuldendte balance. På toppen nu og de næste 6-7 år.

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.