Domaine Henri Clerc Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2016 0,75

599,00 pris ved 1. stk Inkl. moms Fra 469,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
14447
599,00 Inkl. moms:
64447
599,00 Inkl. moms:
469,00 Inkl. moms:

Chassagne Montrachet er vel nok Bourgognes bedste hvidvins kommune. Byen Chassagne har naturligvis ”adopteret” navnet på den verdenskendte Grand Cru vinmark Montrachet. Den lille by Chassagne må sammen med nabokommunen, Puligny, deles om verdens mest berømte Chardonnayvinmark Le Montrachet. Montrachet betyder “det skaldede bjerg”. Det kaldes sådan fordi der aldrig, som alle andre steder i Côte d’Or, har været skov på toppen. Fra disse to kommuner produceres måske verdens bedste tørre hvidvine.

Winemaker Eric Germain arbejder så vidt muligt efter økologiske principper og han benytter hverken kunstig gødning eller pesticider. Når høsten af de hvide druer igangsættes transporteres de i små lukkede kasser hurtigt til kælderen, hvor de presses og mosten får herefter 48 timer til at falde til ro. Der sorteres løbende i vinmarken og men sikrer hermed, at kun de bedst modnede druer anvendes. Hvidvinene gennemgår den malolaktiske gæring på franske egetræsfade, hvoraf op til 35% er nye. Hvidvinene omrøres konstant i fadet (battonage), og gennemgår modsat de røde en let klaring og filtrering. Dette er forklaringen på Henri Clercs rige og fyldige stil, der appellerer til den moderne smag.

Til de røde vine anvendes kun druer der er 100% afstilkede. Grunden til dette er, at man ønsker Pinot Noir druens rene frugt og at undgå voldsomme og aggressive tanniner. Alle de røde vine er vinificeret i rustfri ståltanke og lagret på maksimalt 1/3 nye franske egetræsfade i mellem 14-20 måneder. Det er Henri Clercs ønske, at alle vinene skal være velafbalancerede og have en udpræget aromatisk frugtrigdom, der afspejler Bourgognes individuelle terroir men samtdig også er drikkevenlige som unge.