Domaine Henri Clerc Bourgogne Chardonnay 'Emotion' 2018

225,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 159,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2646
225,00 Inkl. moms:
6 2646
225,00 Inkl. moms:
189,00 Inkl. moms:
12 2646
225,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Cote de Beaune Domaine Henri Clerc 2018 75CL

Tjek prisen før du læser videre! Ligesom det er tilfældet med den røde Emotion, er den hvide et udtryk for nytænkning og et tæt samarbejde med verdensmesteren inden for sommelier-faget Olivier Poussier. Nytænkningen består i at skabe en blend af druer fra forskellige terroirs og topkommuner såsom Puligny-Montrachet, Meursault og Savigny-les-Beaune. Ikke den dummeste tanke vi har hørt.

Vinstokkene der har afleveret druerne er i snit 35 år gamle, så du får masser af fedme og intensitet her … og som sagt til ret sjove penge i forhold til kommunenavnene, der indgår.

Det er de klassiske hvide Bourgogne-dyder, der dominerer duften – moden pære, citrus, ananas, honning og toast. I munden stempler frugtfedmen prompte ind og trækker duftens noter med over i en stilfuld og elegant oplevelse. Meget Bourgogne for pengene her!

Domaine Henri Clerc et Fils er et af de helt gamle og stolte navne i Bourgogne. Vi er helt tilbage i 1600-tallet, hvor domænet blev grundlagt i hjertet af Puligny-Montrachet. I 2002 valgte Bernard Clerc at gå på pension og solgte en stor del af firmaet til Vincent Girardin, hvilket blot gav kvaliteten endnu et løft, da vinen derefter blev produceret og modnet på Girardins topmoderne faciliteter nær Meursault.

Allerede som 19-årig tilbage i 1980 begyndte Vincent Girardin at producere vin under eget navn. Han er ud af en vinfamilie med aner tilbage til 1700-tallet, så han havde ikke talentet fra fremmede. Girardins passion var og er klart arbejdet med vinstokkene, hvor han har været med til at sætte en ny standard i Bourgogne. Han var en af de første til at tage økologi og biodynamiske metoder til sig, hvilket også anvendes i vinene fra Henri Clerc.

Girardin høstede efter få år imponerende stor succes med sine vine, hvilket muliggjorde løbende udvidelser. I dag råder domænet over jord på tre Grand Cru marker plus en længere række Premier Cru marker. Der høstes i hånden og alt foregår med henblik på at skabe så frugtrige og terroir-prægede vine som overhovedet muligt.

At det lykkes så godt skyldes ikke mindst winemaker Eric Germain, der har arbejdet sammen med Vincent Girardin i mere end 10 år og har nøjagtigt samme passionerede tilgang til tingene. Det er ligegyldigt om det er Corton-Charlemagne eller nye spændende vine, der lidt bryder de tunge traditioner i Bourgogne – Eric Germain behandler alle vine med største nidkærhed.

Du finder en lang række af både hvide og røde fra Henri Clerc her på sitet – lige fra de højest estimerede til dem, hvor der er ekstra god value for money. De repræsenterer alle en meget fyldig, frugtig og moderne stil. Så hvis du før har valgt Bourgogne fra, fordi du synes det var en lidt for tynd og dyr omgang, skylder du dig selv at stifte bekendtskab med Henri Clerc.