Domaine Garon Cote-Rotie "Les Triotes" 2015 75 cl

429,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4427
429,00 Inkl. moms:
6 4427
429,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Nord Rhone Domaine Garon 2015 Cote Rotie 750
93 Robert Parker
92 Vinous

De første Côte Rôtie-vine stod romerne for, da stjernepsykopaten Caligula var kejser og holdt nogle yderst løsslupne orgier. Han havde uden at blinke ofret indtil flere familiemedlemmer for at få fingre i en flaske Les Triotes fra Domaine Garon … ikke mindst her i den glimrende 2015-årgang.

Vinen er 100% syrah fra Côte Blonde, hvor jorden er lysere end på Côte Brune på grund af det højere indhold af kalksten og sand i jorden. Vinen ligger 20 måneder på franske egefade – hvoraf 25% er helt nye – inden den tappes ufiltreret.

Les Triotes har al den elegance som en Côte Rôtie skal have og mere til. Farven er mørk, tæt og blodrød. I næsen finder du både solbær og blåbær sammen med toner af peber, eg, lakrids og hibiscus. I munden fortsætter de mørke bær i tæt følgeskab med hindbær, hvid peber, røget pølse og sort te … det hele bundet sammen af silkebløde tanniner.

De lokale kunne snildt finde på at nyde den meget snart, da syren er relativ mild, men der er absolut ingen hast de næste 15 år.  

Robert Parker 93P
The domaine's main (blended) cuvée, the 2015 Cote Rotie Les Triotes is full-bodied, rich and creamy, yet it retains delicate florals and bright cassis aromas. I suppose it may be a bit too much like chocolate-laced spice cake or fruitcake for purists, but it was shining on the day I tasted it, harmonious and long on the finish.

Vinous 92P
(25% new oak) Opaque ruby. A deeply perfumed bouquet evokes dark fruit liqueur, smoky minerals and pungent flowers, along with olive and dark chocolate nuances. Coats the palate with concentrated black and blue fruit flavors that are given lift and spicy bite by a peppery element. Clings with strong tenacity on a sweet, dark-fruit-dominated finish framed by velvety, slow-building tannins.

Fortsat sælge alle druerne til enorme Guigal eller tage skridtet og producere vin under eget navn for første gang siden starten i 1832? I 1995 valgte Garon-familien det sidste og i dag ender 90% af druerne på egne flasker. De sidste 10% får Guigal stadig lov til at købe – for gammelt venskabs skyld.
For alle elskere af Côte Rôtie var Garon-familiens beslutning den helt rigtige. Fra deres vingård i Ampuis i den nordlige del af Rhône-dalen kommer nemlig førsteklasses Côte Rôtie fra deres 5 hektar fordelt på Côte Blonde og Brune. Familien producerer i dag primært fire forskellige cuvéer af Côte Rôtie, der repræsenterer de forskellige terroirs under appellationen.

Hos Garon bliver der produceret efter traditionel metode. Med andre ord ryger der også hele klaser med stilk i pressen … godt 2/3 af druerne bliver dog afstilkede. Vinifikationen foregår på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagrer på egefade – 30% nye – i mellem 18 og 24 måneder, alt efter årgang.

I Côte Rôtie må syrah druerne blandes med max 20% viognier. Jean-Francois Garon og hans søn Kevin har dog valgt at køre 100% syrah i alle deres udgaver af Côte Rôtie … og stor tak for dét. Garon-familiens produktion hører til i den meget lave ende … til gengæld er kvaliteten og efterspørgslen helt i top. Derfor er vi både glade og stolte over at have familiens værker på hylderne.