Domaine Francois Bertheau Chambolle-Musigny 1er Cru Les Charmes 2018 75CL

1.250,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Domaine Francois Bertheau 2018 Chambolle-Musigny 75CL

Domaine François Bertheau er en stor og klassisk producent i Chambolle-Musigny, og fra hans hænder har vi i årtier set imponerende vine fra nogle af de største marker i regionen. Bertheau’s beholdning af vinmarker vil gøre enhver elsker af store Bourgogner blød om hjertet, og hans rolle skal minimeres så meget som muligt. François producerer uden tvivl noget af det bedste kommunevin som findes i Chambolle-Musigny, men han ejer også en del af Bonnes Mares Grand Cru samt og ikke mindst den legendariske Premier Cru Les Amoureuses - en mark som de fleste mener er på højt Grand Cru niveau.

Fra 2004 er det François Bertheau som har været ansvarlig for Domainet. Hans tilgang til vinfremstilling er meget enkel....sørg for sund frugt, minimal påvirkning i kælderen og begrænset brug af ny eg.

Stilen i vinene fra François Bertheau er klassisk, bløde, elegante og ekstremt feminine men samtidig meget lagringsværdige. Vinene udtrykker det bedste fra Bourgogne - helt lyse, gennemsigtige, aromatiske og silkebløde. Alt det som vi vi ønsker fra Chambolle-Musigny!

Francois har omtrent tre hektar i Chambolle-Musigny kommunenmukt fordelt rundt omkring landsbyen. Vinene får blot 10% ny eg for at fastholde terroir og den elegante og rene frugt .