Domaine du Pegau Chateauneuf du Pape Cuvée Réservée 2019 Magnum

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 3 stk. 850,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6961
995,00 Inkl. moms:
3 6961
995,00 Inkl. moms:
850,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine du Pegau 2019 Chateauneuf du Pape 150CL
95-97 Robert Parker
95 James Suckling
91-94 Jeb Dunnuck

Fantastisk årgang af Pegaus mest kendte Cuvée, som efterhånden har noget af en fanskare. Réservée er en blend af intet mindre end 13 forskellige druesorter – dog klart domineret af 80% Grenache.

Laurence Féraud kører samme forløb her som med topvinen Da Capo … klaserne presses hele, fermentering på cementbeholdere uden tilsætning af gær … og endelig 2 års modning på brugte egefade.  

Op fra glasset hvirvler brombær, mørke blommer, sort te, sort peber plus frisk rosmarin og timian. Giv den lidt tid … så melder læder og sandeltræ sig også på banen. Smagen kommer med masser af power og finesse … mørk frugt, nellike, hvid peber og rosmarinen plus timianen fra duften.

Vi vil nødigt lyde blaserte … men det er faktisk på alle måder big time value for money. Bliver bare bedre de næste 5 år og holder sig på øverste trin de næste 20-25 år.

Robert Parker
The 2019 Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée looks set to rival the best examples of this bottling. Made up of approximately 80% Grenache, with 6% Syrah, 4% Mourvèdre and smaller amounts of other permitted varieties, it's impressively complex on the nose, with scents of black cherries, blackberries and black olives, plus mysterious wafts of violets and garrigue. Full-bodied, rich and concentrated, it finishes long and velvety, a sure-fire bet for cellaring.

Jeb Dunnuck
The 2019 Châteauneuf Du Pape Cuvée Réservée was hard to read and incredibly reductive, which is a trait I’ve never seen from this estate. Black fruits, licorice, and roasted garrigue are all present in this medium to full-bodied, structured, tannic, firm wine. It’s a head scratcher, but hopefully I’ll be able to taste this again next year before it’s released. Given the quality of the vintage, it should be better than this showing.

Laurence showed a clear preference for her 2020s during my visit, but I found many of the reds strangely reductive and hard to read.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!