Domaine du Pegau Chateauneuf du Pape Cuvée Reservée Blanc 2020

449,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 369,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5948
449,00 Inkl. moms:
6 5948
449,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
12 5948
449,00 Inkl. moms:
369,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Rhone Syd Rhone Domaine du Pegau 2020 Chateauneuf du Pape 75CL
93 Robert Parker

De røde Chateauneuf’er har det med at stjæle al rampelyset fra de hvide af slagsen, hvilket ikke er helt fair. For de hvide kommer med en stil, friskhed og mineralitet, som det er svært ikke at klappe af – især når der står Pegau på etiketten.

Winemaker Laurence Féraud skruer den sammen af 60% Clairette, 20% Grenache Blanc, 10% Roussanne og 10% Bourbulenc. Ingen 2. gæring og heller ikke brug af fade. Det hedder ståltank for at bevare max frugt. Og det lykkes mere end fortrinligt.

Vinen har en lys og klar gylden farven. Når næsen ryger i glasset, kommer der billeder frem af fersken, pære, abrikos, citrus og kaprifolium. Smagen er til den friske side og har en fin syre der omfavner hvide pærer, citron, appelsin og grapefrugt.

Prøv for sjov at lade Chardonnay’en blive i skabet og lade den her ledsage fisken eller skaldyrene. Enten nu eller inden for de næste 7-8 år.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Robert Parker
Count me a fan of Pegau's 2020 Châteauneuf du Pape Blanc Cuvée Réservée, a tank-fermented and matured blend of 60% Clairette, 20% Grenache Blanc and 10% each Bourboulenc and Roussanne. Pressed direct to tank with no settling prior to fermentation, it's medium to full-bodied yet has a deliciously plump, succulent texture and enchanting notes of white peaches, pineapple and tangerine, underscored by a hint of chalkiness on the lingering finish.

My tastings during my evening visit to Domaine du Pegau included a number of other wines, both from Chateau Pegau and Selection Laurence Feraud. Those will be included in my follow-up coverage of other appellations of the Southern Rhône. For this report, I've focused on the current and upcoming releases from the property itself.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!