Domaine du Pegau Chateauneuf du Pape Blanc Cuvée a Tempo 2020

1.395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 1.149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5949
1.395,00 Inkl. moms:
6 5949
1.395,00 Inkl. moms:
1.149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Rhone Syd Rhone Domaine du Pegau 2020 Chateauneuf du Pape 75CL
96-98 Jeb Dunnuck

Vi vover det ene øje og kalder den for den absolut bedste hvide Châteauneuf-du-Pape i denne galakse. En super kompleks og ganske enkelt fantastisk vin, som trods druesammensætningen giver meget stærke mindelser om Grand Cru Bourgogne … den smager bare af endnu mere.

Druerne er lige dele Clairette, Grenache Blanc og Roussanne fra biodynamisk dyrkede stokke, der er i snit har 25 somre på CV’et. Vinen har modnet på henholdsvis små egefade og beton meget i stil med Pégaus øvrige CDF.

Duften tager altså r…. på én. Glæd dig til nektariner, citrus, kamille, kaprifolie, ristede mandler, hvide blomster, våde sten og så har vi sikkert glemt noget. At kalde smagen for fyldig og intens tenderer en underdrivelse. Lag på lag udfolder sig i munden på super elegant vis og ender ud i en finish til Guinness Rekordbog. Smag den!

Leveres i original trækasse ved 6 flasker.

Jeb Dunnuck
On another level, the 2020 Châteauneuf Du Pape Cuvée A Tempo Blanc checks in as one-third each of Clairette, Grenache Blanc, and Roussanne that will spend 18 months in concrete eggs and old barrels, with its malolactic fermentation blocked. It has gorgeous white peach, brioche, honeysuckle, and chalky mineral and earthy nuances on the nose. Concentrated and full-bodied, with bright acidity and a great finish, it’s a riveting Southern Rhône white that I suspect will have decades of longevity.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!