Domaine de la Roche Aiguë Les Clous Meursault 2022
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 699,00 kr. | |
6 | 699,00 kr. | 549,00 kr. |
Fantastisk vellavet klassisk Meursault på frugt fra domainets egen parcel på Les Clous, der ligger højt mellem markerne Let Tillets og Les Vireuils. Marken er østvendt og byder på en jordbund rig på kalksten og mergel, som Chardonnay-stokkene stortrives i.
Høstarbejdet foregår ved manuel håndkraft – det samme gør sorteringen. Winemaker Eric Guillemard anvender en overvægt af brugte fade til modningen, så træet ikke bliver for dominerende i forhold til frugten. Ud kommer en arketypisk Meursault med charmerende dybde og fedme, der er svær ikke at holde af.
Den strågule farve har fine grønne reflekser og åbner op for duften af gule blommer, citronskal, smør, brioche, ristede hasselnødder, hvide blomster og vanilje. Smagen er fyldig, intens, forførende og med en dybde der vidner om håndværk af højeste klasse. Normalt giver vi os ikke af med madtips men en dampet pighvar ville ikke være dum her.
Fantastisk vellavet klassisk Meursault på frugt fra domainets egen parcel på Les Clous, der ligger højt mellem markerne Let Tillets og Les Vireuils. Marken er østvendt og byder på en jordbund rig på kalksten og mergel, som Chardonnay-stokkene stortrives i.
Høstarbejdet foregår ved manuel håndkraft – det samme gør sorteringen. Winemaker Eric Guillemard anvender en overvægt af brugte fade til modningen, så træet ikke bliver for dominerende i forhold til frugten. Ud kommer en arketypisk Meursault med charmerende dybde og fedme, der er svær ikke at holde af.
Den strågule farve har fine grønne reflekser og åbner op for duften af gule blommer, citronskal, smør, brioche, ristede hasselnødder, hvide blomster og vanilje. Smagen er fyldig, intens, forførende og med en dybde der vidner om håndværk af højeste klasse. Normalt giver vi os ikke af med madtips men en dampet pighvar ville ikke være dum her.
Fortsat sælge alle druerne til enorme Guigal eller tage skridtet og producere vin under eget navn for første gang siden starten i 1832? I 1995 valgte Garon-familien det sidste og i dag ender 90% af druerne på egne flasker. De sidste 10% får Guigal stadig lov til at købe – for gammelt venskabs skyld.
For alle elskere af Côte Rôtie var Garon-familiens beslutning den helt rigtige. Fra deres vingård i Ampuis i den nordlige del af Rhône-dalen kommer nemlig førsteklasses Côte Rôtie fra deres 5 hektar fordelt på Côte Blonde og Brune. Familien producerer i dag primært fire forskellige cuvéer af Côte Rôtie, der repræsenterer de forskellige terroirs under appellationen.
Hos Garon bliver der produceret efter traditionel metode. Med andre ord ryger der også hele klaser med stilk i pressen … godt 2/3 af druerne bliver dog afstilkede. Vinifikationen foregår på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagrer på egefade – 30% nye – i mellem 18 og 24 måneder, alt efter årgang.
I Côte Rôtie må syrah druerne blandes med max 20% viognier. Jean-Francois Garon og hans søn Kevin har dog valgt at køre 100% syrah i alle deres udgaver af Côte Rôtie … og stor tak for dét. Garon-familiens produktion hører til i den meget lave ende … til gengæld er kvaliteten og efterspørgslen helt i top. Derfor er vi både glade og stolte over at have familiens værker på hylderne.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Domaine de la Roche Aiguë |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Meursault |
Årgang | 2022 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |