Domaine de Bel Air Pouilly Fumé Les Pierres Blanches Blanc 2018

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 139,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5256
179,00 Inkl. moms:
6 5256
179,00 Inkl. moms:
139,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Loire Domaine de Bel Air 2018 Pouilly Fumé 75CL

Denne Pouilly Fumé fra Domaine de Bel Air dufter og smager af forår. Den er både frisk og intens men har samtidig god og har lækker indbydende næse af blomster, frisk citrus, solbærblade og urter. Pouilly Fumé er lig med druen Sauvignon Blanc og vinene er kendetegnet ved deres friskhed og karakteristisk duft af hyldeblomst. Finishen er kendetegnet ved mineralske flintesten som har gjort disse vine så populære. 

Domaine de Belair ligger i hjertet af Pouilly sur Loire hvor de dyrker ca 15 hektar med Sauvignon (lokalt kaldet Blanc Fumé). Jordbunden er helt ekstraordinær og vinene udtrykker derfor området på fremragende vis. 

Pouilly Fumé.....i bund og grund et besynderligt navn for en vin. Udtrykket 'Fumé´har egentlig to betydninger - en linket til druen og den andet til området. Pouilly Fumé druen er klonet fra Sauvignon Blanc, med små æggeformede bær som sidder i meget tætte klynger. Når druerne er modne er bærerne dækket af en røgfarvet, grå blomst hvorfor Pouilly Fumé avlerne taler om Blanc Fumé (hvid røg). Netop i Pouilly sur Loire fomår Sauvignon druen at udvikle imponerende kompleksitet og aromatisk palette med 'flinty' finish.