Domaine d'Orfeuilles Dry Vouvray 2017

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 119,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6362
149,00 Inkl. moms:
6 6362
149,00 Inkl. moms:
119,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Loire Middle Loire Domaine d'Orfeuilles 2017 Touraine 75CL

En tør og indbydende Chenin Blanc fra lerholdige og kalkstensrige marker, der alle dyrkes efter de seneste biodynamiske foreskrifter. Winemaker Bernard Herivault går efter et super rent udtryk, hvor frugt, syre og mineralitet kan udfolde sig frit.

Herivault går hele den biodynamiske planke ud og bruger heste i marken i stedet for maskineri. Selvsagt høstes og sorteres der også ved håndkraft … så på alle måder er det de gamle dyder, der er i højsædet. 

Farven er lys gullig og kommer med en fantastisk duft af hvid pære, grønne æbler, citron, grape, honning og en anelse stødt ingefær. Smagen spiller på sin friskhed og gentager mange af duftens noter, hvilket vi kun kan bifalde. Et helt igennem charmerende og originalt glas vin 100% tro mod sin region. 

Der er blevet dyrket glimrende vin i Vouvray-regionen i Loire-dalen siden middelalderen. Alligevel lever de lidt en skyggetilværelse sammenlignet med eksempelvis Bordeaux, Bourgogne, Rhône og Champagne. Det er på mange måder en skam – især når man smager vinene fra d’Orfeuilles.

Domaine d’Orfeuilles blev grundlagt af Paul Herivault i 1947 ovenpå resterne af en gammel middelalderborg. I dag er det hans søn Bernard Herivault som styrer domainet … og det sker kompromisløst efter alle biodynamiske regler. Glem alt om kunstgødning, tilsætning af gær, sulfitter og den slags. Det er den rene, naturlige vare og den smager ganske forrygende om det er hans tørre, halvsøde, søde eller mousserende vine, der er i glasset.

Som altid i Vouvray er det Chenin Blanc det handler om. Og i Loire-dalen har Chenin Blanc de perfekte vækstbetingelser både når det kommer til klima og jordforhold. Ligesom Vouvray er Chenin Blanc måske en anelse overset, men det er i vores optik en ret så interessant drue, som skaber ganske komplekse vine, der samtidig lagrer sindssygt godt. Flere af Bernard Herivaults vine holder snildt topformen i 40 år … og der findes såmænd over 100 år gamle Chenin Blanc vine, som stadig pisker med halen. 

Der er aldrig blevet lavet mere virkelig god vin som i dag, men skal man være en lille smule kritisk, så er der en tendens til at vinene bliver ret ens stilmæssigt. Her er det befriende og forfriskende at støde på d’Orfeuilles, hvor du får både stor originalitet, velsmag og førsteklasses håndværk udsprunget af dyb respekt for naturen. Og som et lille ekstra plus så er Vouvray bare et af de mest elegante vinnavne, der findes … klasser over eksempelvis Saale-Unstrut.