Dom Perignon P2 2000 0,75

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
97WineSpectator
97James Suckling
96Vinous

Med lanceringen af de to nye begreber P2 og P3 markerer har man erstattet de frigivelser som tidligere gik under betegnelsen Oenotheque. Med P2 og P3 har man skabt den differentiering i frigivelserne der tidligere var svært gennemskuelig på trods af at man fra Dom Perignons side forsøgte sig med forskellige farvenuancer på etiketterne under Oenotheque konceptet.

P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Perignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Perignons udvikling, hvor den første er opnået ved den første frigivelse typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen mens en mindre del forbliver i kælderen og lagrer videre uden at være degorgeret. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen af et P2 på etiketterne, men en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3 og det er ofte flasker som har ventet 30-40-50 år mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse.

Geoffroy opsummerer forskellene således:

  • P1 is all about harmony
  • P2 is about energy
  • P3 is about integration and complexity

Vinous
The 2000 Dom Pérignon P2 is decidedly exuberant. Ripe apricot, orange peel, pastry, baked apple, butter and vanillin all flesh out in this beautifully resonant, toasty edition of the P2. Soft curves and voluptuous fruit add to the wine’s immediacy and sheer appeal. The 2000 is not hugely complex or layered, but it has plenty of palate presence and overall intensity. The 2000 P2 is a terrific choice for readers who enjoy Champagnes that show the more advanced aromas, flavors and textures that develop in bottle. Tasted two times with consistent notes.