Dom Perignon Luminous Label 2009 0,75

1.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
94+Vinous

Dom Perignon Luminous.....den helt specielle og meget sjældne version med lys i etiketten.

Sæsonerne: Året begyndte med ugunstige forhold, som varede ved i nogle måneder. En hård vinter blev efterfulgt af et mildt og regnfuldt forårsvejr. Blomstringen viste sig at være vanskelig, og høsten var truet af meldug. I juli måned skabte en kraftig storm frygt for druernes sundhed. 

August var imidlertid perfekt. Vejret var uafbrudt varmt og tørt helt frem til høstperioden, dog med undtagelse af et ubelejligt haglvejr den 4. september i Hautvillers, Verzenay og Chouilly. 

Høsten begyndte den 12. september under ideelle forhold. Frugten var perfekt modnet og sund. Pinot Noir druen havde denne sæson overraskende lidt farve. 

Næsen: Noter af guava og krydret grøn grapefrugtskal kombineret med stenfrugter såsom hvid fersken og nektarin. Vinen åbner sig med alle disse noter og suppleres med vanilje og varm, let-ristet brioche. 

Ganen: Frugten er majestætisk: Moden, kødfuld og dyb. Ud over de rige og saftige noter hersker et bemærkelsesværdigt konsistent og behersket udtryk. De utallige smagsindtryk strækker sig fra det silkebløde til det salte og bitre med noter af havet, der alle smelter sammen i en vedvarende udtryk. 

Blanding: Pinot Noir og Chardonnay 

Dosage: 5 g/liter (Ekstra brut) 

Modningstid i kældrene: Min. 7 år 

Modningstid efter degorgering: Min. 12 måneder