Dom Perignon Luminous Label 2006 300CL

19.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Champagne Champagne Moët & Chandon 2006 300CL
98 Vinous
96 Robert Parker

Dom Perignon Luminous.....den helt specielle og meget sjældne version med lys i etiketten.

Efter en usædvanlig sommer med skiftende vejr endte det med en af de længste høstperioderi Dom Pérignons historie. Med en exceptionelt modnet drue lanceres nu den spektakulære Dom Pérignon Vintage 2006, som er karakteriseret ved en luftig og ren bouquet med duftnoter af kandiseret frugt, modnet hø samt ristede noter, der har et hint af lakrids.

DOM PÉRIGNON VINTAGE 2006
Det umiddelbare indtryk af Dom Pérignon Vintage 2006, er den milde, luftige og klare bouquet, som har blide toner af blomster og frugter, der hurtigt udvikles til kandiseret frugt, modnet hø samt ristede noter sammen med et hint af lakrids. I munden udfoldes vinens balance – behersket og saftig med delikat fylde - der til sidst smelter over i en raffineret bitterhed med et skær af den salte smag af havvand.

EN SÆRLIG HØSTSÆSON I 2006
Den friske og milde smag skyldes en anderledes men vellykket høst. Det kræver is i maven at ramme den ideelle høsttid. Vejret i 2006 var overvejende varmt og tørt dog med en efterårslignende august. Men en meget mild og lun september måned medvirkede til, at druerne modnedes mere end sædvanligt. Høsten begyndte den 11. september og varede i næsten fire hele uger.

På typisk Dom Pérignon stil var den kælder-baserede modning af Vintage 2006 langsom, meget langsom. De første tegn på champagnes plénitude – karakter – kom ikke frem før meget sent i processen. I lang tid var vinen udelukkende domineret af druernes modenhed. Det var ikke før 2015, at harmonien og rummeligheden i den første plénitude endelig fremkom. Den oprindelige generøsitet i champagnen blev forstærket af en klar struktur, der tilfører Vintage 2006 en friskhed og præcision.