Dom Perignon 2010 75CL

1.295,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Bobler Champagne Moët & Chandon 2010 75CL
98 James Suckling
95-96 Richard Juhlin

Sæsonen
Med de laveste temperaturer siden 1996 stod den første halvdel af året i kontrast til hele det foregående årti. Vinterfrost og et køligt forår var en påmindelse om vinmarkerners nordlige breddegrad. Sommeren var varm, men ikke for varm og sparsomt regnfald satte en streg under et særdeles tørt år. 

Pludselig, i midten af august, ændrede alting sig. To måneders regn faldt på bare to dage. Takket være varmen og nedbøren tog modningen fart, men høsten blev påvirket af et gråskimmel (botrytis) angreb på Pinot Noir druerne.

Som i 1995, havde druerne en udsøgt balance - søde og syrlige på samme tid. Men hvor nogle parceller måtte vælges fra, skulle andre vælges til for at få det bedste frem i denne kontrastfyldte vintage.

Næsen
Den varme sødme af tropiske frugter - grøn mango, melon, ananas - skinner omgående igennem. De aftager herefter og gør plads til mere tempererede noter som appelsinskal og mandarin.

Mens vinen ånder afsløres dens friskhed som blomstring efter regn. En sanselig oplevelse af pæoner, jasmin og syrener. 

Paletten 
Vinens fyldige tilstedeværelse er omgående og domineret af det aromatiske. Kroppen udfolder sig: generøs, fast og kontrolleret. Herefter trækker den sig sammen og vinen får lov til at vibrere med krydderier og peber.