Diatom Chardonnay 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 399,00 kr. | |
6 | 399,00 kr. | 349,00 kr. |
“Incredible value” jubler de førende anmelderne og vi kunne ikke være mere enige. I glasset finder du en dyb, fyldig og klokkeren Chardonnay skabt af winemaker Greg Brewer, der igen og igen leverer på meget højt niveau. Frugten er førsteklasses og kommer fra henholdsvis fra 3D Vineyard i Santa Rita Hills og fra Katherine’s Vineyard i Santa Maria Valley.
Brewer vælger her at se helt bort fra egefade, hvilket man ikke lige møder hver dag ovre vest på. Men både fermentering og modning af jucien foregår alene på rustfri ståltank. Og malolaktisk fermentering er der heller ikke noget af. Resultatet er en Chardonnay, der fremstår knivskarp i sit udtryk og med en intensitet helt i top.
Den lyse, gyldne farve åbner op for duften af frisk melon, lime, citron, mandarin, hyldeblomst og eksotiske hvide blomster. Smagen kommer med en imponerende dybde og perfekt syre, der giver vinen en friskhed, man kun kan være fan af. Fantastisk velkomponeret sag der i dén grad fortjener sine høje ratings.
Manden bag Diatom er ingen ringere end winemaker Greg Brewer, der regnes for at være en af de helt store pionérer inden for vinproduktion i Santa Barbara. I 2020 kårede det anerkendte Wine Enthusiast Magazine Greg Brewer til Winemaker of the Year for hans vine fra Diatom – en hyldest vi kun kan tilslutte os. Med Diatom forsøger Brewer at udtrykke Chardonnay i sin mest rene og uforfalskede form. Vi taler om perfekt moden frugt, lave udbytter og vinificering uden brug af eg. Dertil kommer en udstrakt grad af omhu og perfektionisme, der alle år har været Brewers adelsmærke.
Historien om Greg Brewer starter for alvor i 1995, hvor han mødte Steve Clifton i Santa Barbara Vintner’s Association. Begge havde på det tidspunkt produktionsjob på to forskellige vingårde og fandt meget hurtigt ud af, at de da skulle starte deres egen produktion. De sparede 12.000 USD op hen over et år og købte frugt og lånte sig til produktionsfaciliter. Første årgang blev på 240 kasser og derfra gik det over stok og sten.
I 2000 byggede de deres egen produktionsfacilitet i Santa Rita Hills – samme år som samme Santa Rita Hills blev udnævnt til AVA (American Viticultural Area). Året efter skrev en vis Robert Parker i sin konklusion for vinåret 2001 at vine fra Brewer-Clifton havde været den største åbenbaring for ham. Her fra gik udviklingen endnu hurtige og inden for relativt få år havde Brewer-Clifton deres egne marker, hvilket bare løftede kvaliteten endnu mere – både inden for Chardonnay og Pinot Noir.
I 2017 blev Brewer-Clifton en del af Jackson Family Wines, hvilket betyder mange penge i kassen. Få år forinden var Brewer gået i gang med sit soloprojekt Diatom, hvor han som sagt helliger sig Chardonnay – både fra enkeltmarker og blends. Første årgang kom i 2015 og var et brag af en succes fra start. Diatom kan på ingen måde efterkomme efterspørgslen, men vi har været heldige at få fat i nogle få kasser – dog flere end vi selv kan drikke. Derfor har du nu chancen for at smage, hvad Brewer kan på egen hånd.
“Incredible value” jubler de førende anmelderne og vi kunne ikke være mere enige. I glasset finder du en dyb, fyldig og klokkeren Chardonnay skabt af winemaker Greg Brewer, der igen og igen leverer på meget højt niveau. Frugten er førsteklasses og kommer fra henholdsvis fra 3D Vineyard i Santa Rita Hills og fra Katherine’s Vineyard i Santa Maria Valley.
Brewer vælger her at se helt bort fra egefade, hvilket man ikke lige møder hver dag ovre vest på. Men både fermentering og modning af jucien foregår alene på rustfri ståltank. Og malolaktisk fermentering er der heller ikke noget af. Resultatet er en Chardonnay, der fremstår knivskarp i sit udtryk og med en intensitet helt i top.
Den lyse, gyldne farve åbner op for duften af frisk melon, lime, citron, mandarin, hyldeblomst og eksotiske hvide blomster. Smagen kommer med en imponerende dybde og perfekt syre, der giver vinen en friskhed, man kun kan være fan af. Fantastisk velkomponeret sag der i dén grad fortjener sine høje ratings.
Manden bag Diatom er ingen ringere end winemaker Greg Brewer, der regnes for at være en af de helt store pionérer inden for vinproduktion i Santa Barbara. I 2020 kårede det anerkendte Wine Enthusiast Magazine Greg Brewer til Winemaker of the Year for hans vine fra Diatom – en hyldest vi kun kan tilslutte os. Med Diatom forsøger Brewer at udtrykke Chardonnay i sin mest rene og uforfalskede form. Vi taler om perfekt moden frugt, lave udbytter og vinificering uden brug af eg. Dertil kommer en udstrakt grad af omhu og perfektionisme, der alle år har været Brewers adelsmærke.
Historien om Greg Brewer starter for alvor i 1995, hvor han mødte Steve Clifton i Santa Barbara Vintner’s Association. Begge havde på det tidspunkt produktionsjob på to forskellige vingårde og fandt meget hurtigt ud af, at de da skulle starte deres egen produktion. De sparede 12.000 USD op hen over et år og købte frugt og lånte sig til produktionsfaciliter. Første årgang blev på 240 kasser og derfra gik det over stok og sten.
I 2000 byggede de deres egen produktionsfacilitet i Santa Rita Hills – samme år som samme Santa Rita Hills blev udnævnt til AVA (American Viticultural Area). Året efter skrev en vis Robert Parker i sin konklusion for vinåret 2001 at vine fra Brewer-Clifton havde været den største åbenbaring for ham. Her fra gik udviklingen endnu hurtige og inden for relativt få år havde Brewer-Clifton deres egne marker, hvilket bare løftede kvaliteten endnu mere – både inden for Chardonnay og Pinot Noir.
I 2017 blev Brewer-Clifton en del af Jackson Family Wines, hvilket betyder mange penge i kassen. Få år forinden var Brewer gået i gang med sit soloprojekt Diatom, hvor han som sagt helliger sig Chardonnay – både fra enkeltmarker og blends. Første årgang kom i 2015 og var et brag af en succes fra start. Diatom kan på ingen måde efterkomme efterspørgslen, men vi har været heldige at få fat i nogle få kasser – dog flere end vi selv kan drikke. Derfor har du nu chancen for at smage, hvad Brewer kan på egen hånd.
Land | USA |
---|---|
Producent | Diatom |
Region | California |
Sub Region | Central Coast |
Distrikt | Santa Barbara County |
Sub distrikt | Sta. Rita Hills |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The Diatom 2021 Chardonnay has inviting poached pears, quince and lemongrass aromas with touches of baker's yeast, honeycomb and acacia. The medium-bodied palate balances generous, exotic fruits and a touch of textural grip with bright waves of acidity, finishing long and flavorful. This Chardonnay is dynamic and so delicious!
Vinous
The Diatom 2021 Chardonnay (Santa Barbara County) is another home run from Greg Brewer. Stunning in its depth and overall intensity, the 2021 is bright and mineral, with plenty of citrus and floral character, but also a good amount of textural depth to keep things in balance. Time in the glass brings out the wine's layers and overall pedigree. As always, the style here favors cold fermentation, no malolactic fermentation and very short aging in steel prior to bottling. In 2021, all of the fruit is from Los Alamos. Best of all, the 2021 is a fabulous value.